Най-самотни сме в цяла Европа

Най-самотни сме в цяла Европа


Българите са едни от най-самотните европейци
Хиляди нашенци нямат на кого да разчитат, ако им се наложи помощ
Излезе една тъжна международна статистика, в която данните за България не са окуражаващи, предава Нова тв. На въпрос чувстват ли се европейците самотни, около 4% от българите над 16-годишна възраст са споделили, че нямат кого да помолят за помощ в случай на нужда. Зад тези 4% стоят хиляди българи.

„Има ли с кого да обсъждате лични теми”, е друг въпрос от проучването. Отново около 4 на сто са казали, че нямат такъв човек. Това е под средното ниво в Европейския съюз.

За разлика от Великобритания, която вече има и министър на самотата, в България грижите за психичното здраве дори не се поемат от Здравната каса.
Източник: segabg.com

Efekt 2

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

 

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.