Направи си сам – масичка за кафе ръчно изработенa от брезови трупи

В скъпите дизайнерски списания можете да видите много различни оригинални мебели в така модерния днес стил rustic. Има разбира се и много по-евтин начин да се сдобиете с такава мебелировка за дома си, а именно като сами си изработите тези интериори идеи направи си сам. За целта са ви необходими само няколко основни инструмента, които всички имат и един почивен ден, за да се заемете с тази интересна задача.

И така, ако се питате защо се избрали именно бреза, за да изработим тази масичка за кафе, тогава веднага ще ви кажем, че при обработка тази дървесина има много интересен и красив вид, а също така тя нейната текстура е много по-гладка. Но най-главното предимство тук е, че тези дървета растат много бързо, така че няма да ви се налага да се безпокоите много, че сте нанесли вреда на околната среда, реализирайки тази идея направи си сам масичка за кафе.

Efekt 2

 

За да реализирате тази идея, ще са ви необходими 34 трупчета от бреза, като всеки от тях трябва да бъде с диаметър от 8 до 14 см. Можете да ги закупите в дъскорезници или в специализирани магазини за тази цел. Също така, ще имате нужна от :

  • шперплат листове за основата на масичката за кафе;
  • лепило;
  • гипс;
  • винтове;
  • винтове;
  • колелца;
  • трион;
  • отвертка;
  • дърводелска шпакла;

Първо трябва да решите дали искате вашата масичка за кафе да е правоъгълна или квадратна. В дадения пример горната час на масата е с размери 84 см на 60 см. Сглобете кутията, която ще играе роля на основа, като нейните размери трябва да са дължина 70 см, ширина 46 см и височина 40 см. Тази кутия ще бъде закрепена на основния шперплат лист на разстояние 14 см от неговите краища. За да закрепите конструкцията, използвайте винтовете и лепило, като така да подсилите основата на масата.

ВАЖНО!!! Ако решите да изработите масичка с други размер, тогава просто помнете, че тази разлика трябва да бъде равна на диаметъра на трупчетата от бреза, които ще използвате. 

 

Предварителни почистете трупчетата, а също така ги изравнете по дължина, ако се налага. С помощта на дърводелско лепило ги залепете към шперплата, тоест по краищата на кутията, която сте направили преди малко, както е показано на картинката. Можете да добавите по един винт, за да закрепите всичко по-стабилно.

 

Закрепете горната част на кутията, която се е образувала с помощта на винтове.

Трупчетата, които са ви останали ще са необходими, за да изработите горната час на масичката ви. За тази цел, просто ги нарежете на части с височина от около 2-3 см. За масичка за кафе с тези размери, ще са необходими 40 бройки. Залепете ги с помощта на дърводелското лепило към основата на масата.

Можете да оставите и така вашата маса, но ако искате да изравните повърхността, тогава за целта използвайте мазилка за стени, която да е с консистенция на гъста сметана. С помощта на шпатула я нанесете на горните трупчета и след това я изравнете внимателно.

 

Закрепете колелцата към основата на масата. Ако желаете, можете да покриете масичката и с прозрачен полиуретан за дърво или пък да я лакирате.

 

Готово!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.