Народната милиция

Народната милиция

Някога народната милиция бе страж и гарант за стабилност, сигурност, ред и дисциплина!

Нямаха съвременните технологични средства за наблюдение, но всеки периметър бе наблюдаван !

Много по-голямо бе населението, което бе под наблюдение!
Всички заводи работеха и навсякъде по всяко време всичко бе проконтролирано и имаше ред, икономическите престъпления бяха на ниско ниво, а хората крадяха масово, но на дребно -няколко винкела да си направи асма за гроздето, шепа гвоздей да си скове кочина за прасето, имаше престъпления, но в много малки мащаби като родната милиция следеше това и за малки неща никого не го закачаха, ако някой си позволи обаче да открадне повече имаше строг затвор, ако някой си спомня за имуществени вреди, кражба имаше и генерали, и кметове, и директори на затвори в затвора, а присъдите бяха за по десет години и така обществото знаеше, че на едро не се краде и така всички живееха в сговор – аз на теб, ти на мен и по малко за всички !

Сега обаче говорим за измами и схеми за стотици милиони, а на върха на икономическата грабеж става дума за милиарди и виновни няма, но бедни има!

Efekt 2

Някога нямаше наркотици нито взломни кражби, някои друга открадната кола и изоставена след някой друг километър, битова престъпност нямаше и организирана не съществуваше, а сега организираната престъпност е на такива нива, че държавата е поставена в услуга на нея под зорката охрана на МВР – министерството на всякаквите работи !
Кой за кого работи?
Народната Милиция за народът, а днешната МВР за мафията и политиците, които назначават шефовете на РДВР-та и от там започва да се вмирисва системата!Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Някога децата играеха на улицата без да се притесняваме, а къщите и домовете ни не се заключваха, колите не се заключваха, хората си криеха златата и скъпоценностите и парите в гардеробите, а не в трезори!

Днес хората не крият нищо, защото нищо не им остана, но пък често са проверявани от крадците и бандитите !

А полицаите правят чадър на бандитите срещу комисион от плячката, а такова нещо в онези времена нямаше как да се случи ! Тогава нямаше разделение между хората, партията бе една и всички бленуваха в нея !

Днес се делим на много политически партии, които на практика са като Фирми – някой са еднолични, други акционерни дружества, но на практика всяка фирма има една цел – да богатее и да увеличава служителите си и благата си – парите или на кратко казано субсидията си, която печели за всяка гласувала електорална единица !

И сега гарант за тези изборни процеси са от МВР на практика мафията – политиците и МВР са свързани и когато престъпността управлява органът, който трябва да регулира престъпността няма ред, контрол, няма и законност, а обикновеният бизнесмен и обикновеният човек не вижда и капка сигурност и стабилност !

Държавата не може или не иска да елиминира престъпността, или не може ?

Когато мутри управляват страната ни какво очаквате – да имаме правова държава ли ?

Законите не се спазват от бандити и политици, а те са си сложили удобно послушни прокурори и шефове в МВР, те са си назначили министрите като кой да ги санкционира, кой да ги арестува, кой да ги осъди, кой да ги накаже, ами няма кой, но народът може да бъде наказван, съден, арестуван, репресиран и мачкан, и така ни се пада докато търпим !

И така, там където има държавници, има и държава с ред, законност и справедливост, а там където има мутри има мафия и престъпност с любезното съдействие на ГЕРБ, СИК и други политически абревиатури !

Народната Милиция можеше, а днешната МВР не?

И така на практика държавата е абдикирала от държавността и задълженията си, държава няма, а има мафия в ролята на вълците и овчарите, и народ в ролята на овцете като те ще ни обясняват, че ние имаме нужда от тях да ни пазят, а статистически всички сме усмъртявани от тях !

Народната милиция бе обичана от народа, а днешната полиция е мразена от народа !
Защо ли, защото тя служи на мафията и на престъпността, а не на обикновените хора !

 

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

 

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Loading...

loading...


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.