Нежна Диктатура или пряка Демокрация

Нежна Диктатура или пряка Демокрация Стефан Пройнов


Нежна Диктатура или пряка Демокрация ти избираш !
Борисов 3 с нова роля в укротяването на опърничавата опозиция – Бойко 3 с нови механизми за овладяване на народният гняв !
И така кажете какво стана с Динко Вълев?
Къде е?

Стана ясно, че си звънкали с Бойко Борисов, което означава синхронизирали театрални постановки, може би!
Какво стана с Петър Низамов – Перата не вее знамена и не псува вече и някак си делата му приключиха, а той хукна из Европа да прави връзки и да се занимава с дарения било то на продукти, дрехи и пари!

Няма го в ефира някак си се замогна рязко и прави НПОТА за правна защита, а до вчера самият той имаше нужда от такава! Безброй НПОТА за закрила от Банки от ЧСИ, за неоправданите, за репресираните, за свободата на словото и за каквото се сетите !

Efekt 2

И някой да знае нещо да се случва ?
Поставени активисти яхнали по една вълна и се самоопределили като лидери в различни области на социалният гняв. Да, те са там, легитимирали са се и основно само са активни в Социалните мрежи и до там!

Ако някой примерно засегнат от ЧСИ отиде при едно такова НПО и разкаже своята история ще получи някакво внимание и после е леко протакан проблемът му във времето и така докато загуби кинетичната си гневна енергия и се обезвери и се откаже!Нежна Диктатура или пряка Демокрация Стефан Пройнов

Ролята на Гражданските общества е да бъдат активни, но Борисов 3 контролира и тях и те правят активните да бъдат неактивни, а така се гарантира относителна спокойност в даденият сектор!

В Америка гражданските общества участват 50% в управлението на страната и по-активно в Общини и населени места като те поставят въпроси и изискват решенията им, те контролират обществени поръчки и изпълненията им, но в България няма такава Демокрация, а тук всичко е насочено да се контролира определен обем от гневната биомаса !

Партиите контролират по-големи обеми и имат по-големи проценти в участието във властта.
НПОТА и ФОНДАЦИИ имат по-малък дял и реципрочно по-малък дял от баницата!
От БСП именно затова изхвърлиха всякакви такива малки партии от широката си коалиция и НПОТА, защото сърбали стотинки, а активността им се симулирала с платени статисти !

БСП отхвърлиха този модел на фалшива демократична активност! Време е и хората да го направят!
Ако има граждански сдружения и НПОТА нека да работят наистина, а не да обслужват интересите в частност на по няколко лица, а хората да бъдат лъгани ! Аз лично обиколих за няколко десетки НПОТА с определени проблеми в различни сектори и какво от това, правим митинги, протести, снимки, Фейсбук и до там!
В някой от тях дори не погледнах и документите, които нося, но не да съм бил игнориран, а просто дай да пием по бира или кафе, бля бля и до там !
И това се случва на всеки, който дръзне да се бори с дадена институция, организация като ще провери в Интернет и ще припознае даденото НПО и ще се обади, ще отиде веднъж, два пъти, три пъти и така във времето ще загуби съпротивителните сили да се бори и ще склони глава !

Време е наистина да се правят граждански общества и НПОТА по различни теми и проблеми и заедно един до друг да търсим решение!
Промяната започва от нас самите, не чакайте друг да Ви реши проблемите !
Всеки един проблем с Банки, с Лекари, със Съд и Прокуратура, с община и институция не засяга само един човек, а проблемът е общ и повярвайте ни не сте сами просто трябва да се организирате, да се съберете и да започнете стъпка по стъпка и ще се очудите колко хора ще застанат до Вас !

Ще срещнете огромна съпротива от Бюрокрация и държавната машина, но това означава, че сте на прав път!
Борбата не е лесна, но с личен пример ще вдъхновите и други да се борят, а те други и децата Ви ще видят и те ще се научат, че нищо не идва даром !

Време е да запретнем ръкави и сами да си подредим къщичката !

„Съединението прави силата“ така пише на една сграда, в която те са се събрали да коват закони и правила, с които да ограничават все повече Вашата свобода и права !
Нима нямаме право да живеем като другите уредени Демокрации, само че те сами са си ги направили и това не ФРАНШАЙЗ, това е въпрос на лична воля на всеки един от нас !
Време е за пряка Демокрация !

И когато научих в предното Народно Събрание, че комисията за жалби на граждани с председател един патриот с бяла коса не се е събирала повече от 6 месеца вече разбрах, че няма кой да ни помогне, ако не запретнем ръкави и не ги принудим !
Вие чувствате ли се представени за защитени, аз лично не ?
Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.