изпрати новина
Водещи новини

Нежна Диктатура или пряка Демокрация

Нежна Диктатура или пряка Демокрация Стефан Пройнов


Нежна Диктатура или пряка Демокрация ти избираш !
Борисов 3 с нова роля в укротяването на опърничавата опозиция – Бойко 3 с нови механизми за овладяване на народният гняв !
И така кажете какво стана с Динко Вълев?
Къде е?

Стана ясно, че си звънкали с Бойко Борисов, което означава синхронизирали театрални постановки, може би!
Какво стана с Петър Низамов – Перата не вее знамена и не псува вече и някак си делата му приключиха, а той хукна из Европа да прави връзки и да се занимава с дарения било то на продукти, дрехи и пари!

Няма го в ефира някак си се замогна рязко и прави НПОТА за правна защита, а до вчера самият той имаше нужда от такава! Безброй НПОТА за закрила от Банки от ЧСИ, за неоправданите, за репресираните, за свободата на словото и за каквото се сетите !

И някой да знае нещо да се случва ?
Поставени активисти яхнали по една вълна и се самоопределили като лидери в различни области на социалният гняв. Да, те са там, легитимирали са се и основно само са активни в Социалните мрежи и до там!

Ако някой примерно засегнат от ЧСИ отиде при едно такова НПО и разкаже своята история ще получи някакво внимание и после е леко протакан проблемът му във времето и така докато загуби кинетичната си гневна енергия и се обезвери и се откаже!Нежна Диктатура или пряка Демокрация Стефан Пройнов

Ролята на Гражданските общества е да бъдат активни, но Борисов 3 контролира и тях и те правят активните да бъдат неактивни, а така се гарантира относителна спокойност в даденият сектор!

В Америка гражданските общества участват 50% в управлението на страната и по-активно в Общини и населени места като те поставят въпроси и изискват решенията им, те контролират обществени поръчки и изпълненията им, но в България няма такава Демокрация, а тук всичко е насочено да се контролира определен обем от гневната биомаса !

Партиите контролират по-големи обеми и имат по-големи проценти в участието във властта.
НПОТА и ФОНДАЦИИ имат по-малък дял и реципрочно по-малък дял от баницата!
От БСП именно затова изхвърлиха всякакви такива малки партии от широката си коалиция и НПОТА, защото сърбали стотинки, а активността им се симулирала с платени статисти !

БСП отхвърлиха този модел на фалшива демократична активност! Време е и хората да го направят!
Ако има граждански сдружения и НПОТА нека да работят наистина, а не да обслужват интересите в частност на по няколко лица, а хората да бъдат лъгани ! Аз лично обиколих за няколко десетки НПОТА с определени проблеми в различни сектори и какво от това, правим митинги, протести, снимки, Фейсбук и до там!
В някой от тях дори не погледнах и документите, които нося, но не да съм бил игнориран, а просто дай да пием по бира или кафе, бля бля и до там !
И това се случва на всеки, който дръзне да се бори с дадена институция, организация като ще провери в Интернет и ще припознае даденото НПО и ще се обади, ще отиде веднъж, два пъти, три пъти и така във времето ще загуби съпротивителните сили да се бори и ще склони глава !

Време е наистина да се правят граждански общества и НПОТА по различни теми и проблеми и заедно един до друг да търсим решение!
Промяната започва от нас самите, не чакайте друг да Ви реши проблемите !
Всеки един проблем с Банки, с Лекари, със Съд и Прокуратура, с община и институция не засяга само един човек, а проблемът е общ и повярвайте ни не сте сами просто трябва да се организирате, да се съберете и да започнете стъпка по стъпка и ще се очудите колко хора ще застанат до Вас !

Ще срещнете огромна съпротива от Бюрокрация и държавната машина, но това означава, че сте на прав път!
Борбата не е лесна, но с личен пример ще вдъхновите и други да се борят, а те други и децата Ви ще видят и те ще се научат, че нищо не идва даром !

Време е да запретнем ръкави и сами да си подредим къщичката !

„Съединението прави силата“ така пише на една сграда, в която те са се събрали да коват закони и правила, с които да ограничават все повече Вашата свобода и права !
Нима нямаме право да живеем като другите уредени Демокрации, само че те сами са си ги направили и това не ФРАНШАЙЗ, това е въпрос на лична воля на всеки един от нас !
Време е за пряка Демокрация !

И когато научих в предното Народно Събрание, че комисията за жалби на граждани с председател един патриот с бяла коса не се е събирала повече от 6 месеца вече разбрах, че няма кой да ни помогне, ако не запретнем ръкави и не ги принудим !
Вие чувствате ли се представени за защитени, аз лично не ?
Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Остави коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*