Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
изпрати новина
Водещи новини

Няма нито една готова къща в Хитрино

Няма нито една готова къща в Хитрино


Безобразие! Нито 1 готова къща в Хитрино след 7 млн. лв. и 11 месеца
Кметът на Хитрино не можа да отчете нито 1 завършена къща след 7 похарчени от него милиона и 11 месеца, минали от инцидента между 9 и 10 декември миналата година.

„Ако някой си е мислил, че в рамките на 7-8 месеца ще заличим всичко и няма да има следа, с подобни ситуации не се е занимавал”, заяви изключеният от ДПС заради флирт с ГЕРБ Нуридин Исмаил на специална пресконференция в БТА.

Вместо да отправи модните напоследък обвинения във фалшиви новини, той се накисна допълнително, тъй като в медиите до момента се пишеше, че поне 5 семейства, пострадали от взривовете при неизяснена и до момента жп катастрофа, ще имат дом тази зима. С което и подби течащата плахо в момента акция за набиране на средства в помощ на загиналите в Бургаско от пороите миналата седмица 5 души.
Кметът отчете, че са предвидени 13 нови сгради, които трябва да се изградят по Социалния фонд, но те са на етап издадени 11 разрешения за строеж, а договорите за 9 къщи вече са сключени. От тях 5 са завършени „на 75%”, което значи, че няма нито една готова, 5 „са на основи”, а 3 не са започнати „заради проблем с документите”.

От 11 къщи, които трябва да бъдат построени от Строителната камара, 10 са готови „на 85%”, което значи, че нито една не е завършена. „При последната има забавяне заради особености при имота”, обясни той.

„Има готови 37 покрива. По още 14 се работи, а по още 15 ще се сключат договори. Това са къщите, които са най-тежко пострадали и ние ще покрием преди зимата. Във всички останали може да се живее. Ако някъде се наложи, ще пратим майстори да пренаредят, за да може хората да изкарат зимата”, увери кметът. Самият той, разбира се, няма да живее в недовършена къща в един от районите, където натрупват най-много снегове и веят най-силни ветрове поради характера на местността.къща в Хитрино

Нуридин Исмаил отчете, че от Социалния фонд са похарчени 4 819 000 лв. Средствата са използвани за лечение, обезщетение на близки, социална помощ на пострадали и ремонт и строеж на къщи.

От събраните близо 2 000 000 лв. в БЧК, са изхарчени 1 776 00 лв. за храна и ремонти и обзавеждане. От дарителската сметка в Общината са похарчени 283 000 лв. за лечение, отопление и квартири.
От Капиталовите разходи в размер на 5 000 000 лв., са използвани едва 400 000лв. за разчистване на руйни.
Източник: 19min.bg

Над 5 милиона за зелените организации за локализиране на щетите от замърсяването в Хитрино ! Това е поредният ГЕРБ грабеж, а хората кучета ги яли ! Иначе от Хитрино издигнаха Бойко Борисов и от ДПС вилаета премина, в ГЕРБ така става !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Loading...


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.