Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
изпрати новина
Водещи новини

Огнян Минчев: На Шипченската епопея се вееше знаме на сепаратисти, но Румен Радев не реагира

Огнян Минчев: На Шипченската епопея се вееше знаме на сепаратисти, но Румен Радев не реагира


В България подобни безобразия се оправдават с „развиване на отношенията с Русия“
„На официално честване на Шипченската епопея се демонстрира знаме на терористична сепаратистка организация, съставена от криминални елементи. То е въпрос не на идеология и политически пристрастия – въпрос е на държавническа отговорност да не допуснеш това да се случва пред очите ти. Имам предвид както президента Радев, така и всички останали официални лица на празненството“. това написа в профила си във Фейсбук политологът Огнян Минчев. Той коментира в социалната мрежа честването на 140-годишнината от Шипченската епопея.
„В България подобни безобразия се извиняват с аргументи на „висша държавна мъдрост“ – един вид, „трябва да пазим и развиваме отношенията си с Русия, които са от ключово значение за нас, особено в днешната напрегната международна обстановка“. Подобни русофилстващи геополитици от Ганковото кафене не могат да отговорят на един елементарен контра-въпрос – а не трябва ли да пазим и развиваме отношенията си с Украйна – 40 милионен наш съсед през Черно море, с който ни свързват не по-малко исторически връзки и настоящи интереси, отколкото с Русия?

Оставям настрана моралното измерение на проблема – публично и официално да игнорираш борбата за свобода и национална независимост на един народ като украинския – с който, повтарям, ни свързват много минали и настоящи събития и интереси. У българските русофили – особено от болшевишки произход не се наблюдава наличието на орган за морални чувства. Но не мога да оставя настрана прякото жертване на българския национален интерес – потребността от развитие на дългосрочно сътрудничество и уважение между народите и държавите на България и Украйна. Вие как ще се почувствате, ако на официално събитие в Киев, в присъствието на президента на Украйна, бъде развят байрак на – недай си Боже – агресивна сепаратистка организация срещу България?

Какви чувства ще изпитате към Украйна и дали ще искате да се сближите с нея? Моля, спазвайте приличието, господа! Каквито и да са възгледите ви, официалните ви позиции изискват отговорност и придържане към правила. Защото демонстрирате страх и мижитурщина – за подобно безобразие от Москва няма дори да ви потупат по рамото“, написа още Минчев.
Източник: faktor.bg

Ние от питаме кое знаме трябва да се вее на Шипка Турското или Американското ? То че ГЕРБ ни превърнаха в Американска колония ясно, но такива коментари са повече от анти-български ! От турско робство ни е освободила Русия и второ мнение няма! А това, че се опитват да втълпяват на идните поколения, че Руснаците са били терористи на Шипка, а Българските опълченци са били сепаратисти е отдавна и първи тази песен проклета запя самият Росен Плевнелиев ! Над 75% от Българите харесват Русия, а президента Радев е избран с тези гласове, нека се знае ! Време е да върнем гордостта си и да не позволяваме такива да ни я отнемат !
календар
календар

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

 

Сайта не носи отговорност за написаните коментари