Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
изпрати новина
Водещи новини

Османска държава

Османска държава


Разликата между „Ислямска държава“ и Османска такава е въпрос на време! Постъпките на Ердоган и неговата политика в тази посока е факт !

Не едно заявление в тази посока има направени открито. Виждаме агресивно настъпателни действия срещу Кюрдите, виждаме нарушаване на териториален суверенитет в Сирия какво ще го спре да направи същото и с нас и Гърция както с всички съседки !

Съсредоточаването на едноличната власт в ръцете на Ердоган води до султанско мислене, а проблемите вътре в страната най-вероятно ще бъдат изкарани навън!

Ще се заложи на концепцията поставена за неосманизма и ще се повдига темата за една велика Турция! Ердоган в ролята на султан ще подеме кампании подобни на тази в Крим за отделяне на територии и етностни групи в тях и припознаването има !

Дали Балканите са буре с барут, което чака да бъде запалено скоро ще стане ясно ! Турция е с най-голямата армия !

Според доклада от 2016 г. на Международния институт за стратегически изследвания (IISS) в Лондон турските въоръжени сили наброяват 402 000 военнослужещи в сухопътните части (77 000 професионалисти и 325 000 наборници), близо 48 600 във флота (съответно 14 100 и 34 500) и 60 000 във ВВС (28.600 и 31.500). Към тях може да се прибавят повече от 102 200 души от Националната гвардия. Освен това Турция разполага със 378 700 запасняци в трите орди войски. След постепенно съкращаване на турските въоръжени сили от 800 000 през 1985 г. числеността им се стабилизира през последните няколко години.
Турция произвежда танкове, оръжия и от скоро дори безпилотни самолети !

Армията разполага с 364 бойни самолета, главно Фолкън Ф-16 и остарелите Фантом Ф-4. Колкото до флота според експертите той има добри оперативни възможности за борба с подводници и надводни кораби и може да разгърне 13 подводници, 18 фрегати и 6 корвети. За сравнение числеността на армията към момента е 32 000, като има и кухи бройки. Под кухи бройки имаме в предвид над 50% е администрация !

В България на 10 000 души се падат 45 военнослужещи, като по този показател в ЕС ни изпреварва само Гърция със 119 военни.

За Австрия, която е с близо по численост население до България – 12. Затова пък средствата, които България отделя за издръжката на един военнослужещ, са многократно по-ниски от средното за ЕС. Страната харчи 23 524 евро за един военнослужещ годишно, а Австрия – 245 962 евро. ГЕРБ някак си за десет години ликвидираха всякакви възможности на страната ни да има боеспособна армия и да може да изпълнява основното си задължение да гарантира суверенитетът на нацията си !

Някак си на фона на визите на Борисов в Турция това е по-скоро команда от Анкара, а нашият васален вожд изпълнява всичко каквото му нареди султана ! Половината ни армия не могат и да си обуят кубинките, а другата половина нямат такива !

Да не говорим, че Борисов направи и всичко възможно да подчини и военно-иконимическият ни комплекс и в складовете на оръжейните заводи няма муниции и оръжие, няма и суровини за производството им !
Стратегически сектор и стоки с двоен стандарт на предназначение не съществуват като компонент в политиката на страната ни откакто ГЕРБ са на власт !

Свидетели сме на лишаването на нацията ни да се защити от врагове отвън и отвътре и това е прецизирана политика на Бойко Борисов !
Когато държавата абдикира от своите задължения и Властта се отказва от народът, народът взима властта обратно !

Редът е по-силен от хаоса ! Време е да сложим ред в нещата !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

 

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

2 коментара

  1. Tú eres la inventora del amor en mi vida.

  2. Relojes Digitales Fashion de Diseño a buen coste.