изпрати новина
Водещи новини

Османска държава

Османска държава


Разликата между „Ислямска държава“ и Османска такава е въпрос на време! Постъпките на Ердоган и неговата политика в тази посока е факт !

Не едно заявление в тази посока има направени открито. Виждаме агресивно настъпателни действия срещу Кюрдите, виждаме нарушаване на териториален суверенитет в Сирия какво ще го спре да направи същото и с нас и Гърция както с всички съседки !

Съсредоточаването на едноличната власт в ръцете на Ердоган води до султанско мислене, а проблемите вътре в страната най-вероятно ще бъдат изкарани навън!

Ще се заложи на концепцията поставена за неосманизма и ще се повдига темата за една велика Турция! Ердоган в ролята на султан ще подеме кампании подобни на тази в Крим за отделяне на територии и етностни групи в тях и припознаването има !

Дали Балканите са буре с барут, което чака да бъде запалено скоро ще стане ясно ! Турция е с най-голямата армия !

Според доклада от 2016 г. на Международния институт за стратегически изследвания (IISS) в Лондон турските въоръжени сили наброяват 402 000 военнослужещи в сухопътните части (77 000 професионалисти и 325 000 наборници), близо 48 600 във флота (съответно 14 100 и 34 500) и 60 000 във ВВС (28.600 и 31.500). Към тях може да се прибавят повече от 102 200 души от Националната гвардия. Освен това Турция разполага със 378 700 запасняци в трите орди войски. След постепенно съкращаване на турските въоръжени сили от 800 000 през 1985 г. числеността им се стабилизира през последните няколко години.
Турция произвежда танкове, оръжия и от скоро дори безпилотни самолети !

Армията разполага с 364 бойни самолета, главно Фолкън Ф-16 и остарелите Фантом Ф-4. Колкото до флота според експертите той има добри оперативни възможности за борба с подводници и надводни кораби и може да разгърне 13 подводници, 18 фрегати и 6 корвети. За сравнение числеността на армията към момента е 32 000, като има и кухи бройки. Под кухи бройки имаме в предвид над 50% е администрация !

В България на 10 000 души се падат 45 военнослужещи, като по този показател в ЕС ни изпреварва само Гърция със 119 военни.

За Австрия, която е с близо по численост население до България – 12. Затова пък средствата, които България отделя за издръжката на един военнослужещ, са многократно по-ниски от средното за ЕС. Страната харчи 23 524 евро за един военнослужещ годишно, а Австрия – 245 962 евро. ГЕРБ някак си за десет години ликвидираха всякакви възможности на страната ни да има боеспособна армия и да може да изпълнява основното си задължение да гарантира суверенитетът на нацията си !

Някак си на фона на визите на Борисов в Турция това е по-скоро команда от Анкара, а нашият васален вожд изпълнява всичко каквото му нареди султана ! Половината ни армия не могат и да си обуят кубинките, а другата половина нямат такива !

Да не говорим, че Борисов направи и всичко възможно да подчини и военно-иконимическият ни комплекс и в складовете на оръжейните заводи няма муниции и оръжие, няма и суровини за производството им !
Стратегически сектор и стоки с двоен стандарт на предназначение не съществуват като компонент в политиката на страната ни откакто ГЕРБ са на власт !

Свидетели сме на лишаването на нацията ни да се защити от врагове отвън и отвътре и това е прецизирана политика на Бойко Борисов !
Когато държавата абдикира от своите задължения и Властта се отказва от народът, народът взима властта обратно !

Редът е по-силен от хаоса ! Време е да сложим ред в нещата !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

 

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


19 коментара

 1. I have purchased eight of Kiyosaki’s (RK) books.

 2. Acá te mostramos unos ejemplos de dibujos de flores.

 3. Buena calidad y alta resolución, temáticas múltiples.

 4. How a lot time are you seeking to spend gardening?

 5. Acá hallarás muchos dibujos listos para colorear.

 6. For moѕt recent news you have to go to see internet and on worlɗ-wide-web I fоund this
  web paɡe as ɑ most excellent web ⲣage for neѡest updates.

 7. This info is worth eveгyone’s attention. Whеге can I fіnd ߋut morе?

 8. Que mis ojos te miren con amor, si bien estemos lejos.

 9. , Lo que hacemos es tirar líneas desde el centro de la huella: una horizontal, otra a 45º, otra vertical…
  y vamos mirando el ángulo que forman las líneas
  del dedo con esas rectas.

 10. , Además de la lucha contra la economía sumergida, desde
  Trabajo se incide en el cumplimiento de las condiciones marcadas
  en el contrato, a fin de que no se produzcan abusos.

 11. Fábulas con animales y personajes infantiles curiosos.

 12. „Fue la primera película que me dio temor.

 13. La luna de las flores llegará el diez de mayo.

 14. La tiesa artificialidad del tipo formal de arreglo no encontraron acogida conveniente para ornamentar las casas menos usuales de estilo europeo que hicieron su aparición cuando Japón abrió sus puertas a Occidente a
  la segunda mitad del siglo XIX.

 15. Las frases para reflexionar y motivadoras son agradables.

 16. My spouse and i still can’t quite think I could possibly be one of those reading through the important guidelines found on this blog.
  My family and I are seriously thankful for your
  generosity and for presenting me the advantage to pursue this chosen career path.
  Many thanks for the important information I obtained from your web
  page.

 17. Imágenes de Amor Para Novios Enamorados.

Остави коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*