изпрати новина
Водещи новини

Очите на Митьо

Очите на Митьо


Очите на Митьо много са видели, ушите на Митьо много са чули дълги години в изолация, държан е с години по затвори !
Кой е Митьо Очите и как е пробил в подземния свят? Какви са неговите контакти с прокуратурата и полицията? 15 години след бомбения атентат в Бургас, при който загинаха съпругата, брат й и бодигард на Димитър Желязков телевизионна камера влезе в затворите в Бургас и Стара Загора, където доживотни присъди излежават осъдените за покушението.

Пред Нова телевизия осъденият като поръчител на атентата Стоян Димитров-Толупа и извършителят Кероп Погосян разказват своята версия за връзките на несебърския бос Димитър Желязков с полицията и прокуратурата. „Голяма част от полицаите от Несебър и Поморие сигурно палят свещички и се молят за Митьо Очите да оцелее. Те не работят за 600-700 лева заплата, те от друго място си вадят парите. Не всички ченгета обаче съжалявали за случилото се на 8-ми юни. Сред тях имало и честни, които в момента се радвали. Когато те работели добре, правели разработка, предавали доказателства на следовател, изведнъж всичко изчезвало.

По този начин Стоян Толупа отново обвини следователя Иван Христов (ВИЖ ТУК), че е човек на Митьо Очите и го е натопил за бомбения атентат, която погуби близките на Желязков. „Ако примерно хванат някой близък около Митьо, Христов казва „Браво, момчета, много добра работа“ и в един момент изчезва всичко“.Колко следователи в България са подкупени, взимат 1000-2000 лв. заплата, а после държат хотели и имоти на морето. Той ги подкупваше, всичко е по поръчка. Митьо Очите си плаща винаги на полицаите, така действа. Праща анонимни свидетели, предварително се разбират с полицая, и така се отървава“, обясни враг номер 1 на Очите. Той каза, че не са имали конфликт с Митьо Очите.

Подземният бос го обвинил, че Толупа искал да му отмъсти заради убийството на близкия му авер Георги Сивков. „Аз не съм бил в бизнеса с наркотиците. Моят приятел Георги Сивков се занимаваше, аз го подкрепях. Не съм човек, който ще зареже близък авер, защото се занимава с наркотици. Никога не сме имали спорове с Митьо Очите, не сме имали и причини да се харесваме, но чак пък да поръчам атентат срещу него – не е вярно“, каза Толупа още от затвора. Стоян Димитров разкри още подробности за взаимоотношенията си с Димитър Желязков.

Двамата няколко пъти са се виждали в затвора. „Казвал съм му да престане да дава пари и да ме остави да си изляза на свобода. Отвън ще се видим и ще си чукнем рогата. Ти няма от какво да се притесняваш – шеф на мафията си, а аз от 100 години съм в затвора. А той ми отвърна, че трябва да умра тук. После обаче негов човек се свърза с мен, че повече няма да дава пари. Ако мога да си възобновя делото, но само аз да изляза, а другите двама осъдени да си останат в затвора. Нашето дело е кочина. Не съм спирал опитите си да възобновя процеса, но не се получава. С който и адвокат да се свържа, казват, че има много причини това да се случи, но след това се връщат и ми казват, че няма да стане и ми връщат материалите“, разкри той.

Освен Стоян Димитров-Толупа осъдени да прекарат до края на дните си в пандиза са и сочените за извършители на бомбения акт – Иван Рибов – Рибата и Кероп Погосян -Руснака. Вторият също се включи от затвора. И той, както Толупа, твърди, че е натопен, а делото вървяло по указание – как трябва да протече и как да завърши. Самият Погосян призна, че познавал Митьо Очите покрай жена му. С нея са били състуденти и се разбирали добре. „Много скромно и приятно момиче. Последно бяхме се видели малко преди да загине. Пихме кафе в Поморие. Предаде ми много поздрави от Димитър Желязков. Чудя се как е възможно аз да съм организатор на покушението, да убия нея?!“, каза Кероп Погосян, като добави, че много съжалявал, че тя е попаднала в колата-бомба.
Източник: blitz.bg

Какво ли са видели очите на Митьо, какво ли са чули ушите на Митьо само той си знае, но едно е вярно, че всеки рано или късно плаща !
Димитър Желязков съдбата го прави кораво момче и рано плаща с най-милото си и други хора предначертават съдбата му !
Един от малкото останали живи от ерата на ВИС 2 днес обаче всички виждаме, че падна и последната му крепост Слънчев Бряг, охранителната му фирма има друг собственик и малко поомалко Империята му губи влияние, губи материална и жива сила !
Свидетели сми на един вицепремиер Валери Симеонов, който от силата на властта си в управлението на страната преструктурира зоните на влияние в област Бургас !

И докато Митьо Очите е по болници и затвори оцелява, спасявайки животът си, а Валери Симеонов пренарежда бизнесът в ъндърграунда !
Едно обаче е ясно, че рано „Рано или късно всеки плаща” както казва Баба Ванга и ако Митьо Очите има ангел пазител и оцелява от атентатите срещу него то каква ли цена ще плати свинарчето Симеонов ?

И както сме казвали в една стара публикация „Яж, пий и си носи новата бронежилетка, че не се знае“!
Само забележете, че някак си Монката следва пътя на наркотика – лятото на морето, зимата по зимните курорти ! Хайде на бас, че и дискотеките по Банско и зимните курорти ще бъдат проверявани или вече са респектирани след Слънчев Бряг?
ВИЖ ОЩЕ ПО ТЕМАТА !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Остави коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*