Още 32 млн. евро плащаме заради една миризлива локва наречена АЕЦ!

Още 32 млн. евро плащаме заради една миризлива локва наречена АЕЦ!


Националната електрическа компания ще трябва да плати на „Уорли Парсънс нюклиър сървисис” още 32 млн. евро и лихви заради прекратяването на проекта за АЕЦ „Белене” от октомври 2013 г., съобщава „Капитал”, цитиран от БТВ.

Изданието припомня, че след решение на НС за спиране на строежа на Втора атомна, през януари 2013 г. (по време на кабинета „Борисов 1”) е имало споразумение между НЕК и консултанта за намаляване на месечното възнаграждение, но по него не е имало плащания.

Не е имало и опит за преговори с цел окончателно прекратяване на договора до решението на НЕК от октомври същата година да преустанови едностранно отношенията с „Уорли Парсънс”. Последвалият арбитраж е отхвърлил всички защитни тези на НЕК – макар държавната фирма да е дала 2,4 млн. евро за адвокати, двойно повече от другата страна в спора.

Седмичникът отбелязва, че поведението на Националната електрическа компания е довело до пъти по-голям разход, отколкото е предвиждало неспазеното споразумение.

И след като Бойко Борисов спираше всички процедури свързани с АЕЦ и дори през 2016 година го нарече „една миризлива локва“ и се похвали пред Американският Бизнес у нас как е спрял „Южен Поток“ и АЕЦ и много големи Руски проекти!

Efekt 2

И така колко милиона плаща страната ни заради глупавите политики?
Колко милиони платихме и заради делата в Страсбург заради Цветанов?

Това правителство носи само щети и вреди както финансови така и стратегически за страната ни, но и морални за нацията ни!

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Loading...

loading...


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.