Пак ли ще живеем в лъжа!

Пак ли ще живеем в лъжа!

Питаме пак ли ще живеем в лъжа!

Трима министри в оставка сключват ударно договори с медии
Радиа и телевизии получиха над 2 млн. лв. без обществена поръчка
Министрите на земеделието Десислава Танева, на екологията Ивелина Василева и на икономиката Божидар Лукарски са сключили серия от договори за закупуване на рекламно време с пари по европейски програми и са раздали за месец над 2 млн. лв. на медии. Споразуменията са направени непосредствено преди президентските избори и в дните след тях, когато кабинетът на Бойко Борисов вече бе в оставка. Това става ясно от справка, публикувана от администрацията на вицепремиера по еврофондовете Томислав Дончев. Пари са дадени и за изработка на рекламни материали по една от европрограмите. Договорите са с електронни медии, което означава, че за тях не е необходимо да се обяви обществена поръчка.

Програмата за околна среда, която е към Ивелина Василева, е сключила в периода 21-30 ноември девет договора на обща стойност почти 300 000 лв. По близо 60 000 лв. взимат Нова телевизия и bTV, 48 000 лв. отиват в Канал 3, 42 000 лв. – за телевизия “Европа”. Сред останалите предпочетени медии са “Дарик радио”, “Радио 1”, “Радио Фокус” и т.н. По Програмата за развитие на селските райони към аграрния министър в оставка Десислава Танева на 25 ноември са сключени седем договора за излъчване на консултантски рубрики в ефира на различни медии. Общата им стойност надвишава 300 000 лв. Една от избраните медии е музикалният канал “Фолклор ТВ”, който ще прибере 23 760 лв. Канал 3 взима близо 60 000 лв., радио К2 на Илияна Беновска – почти 36 000 лв., телевизия “Европа” – 54 000 лв.

Най-активен в сключването на рекламни договори е министърът на икономиката Божидар Лукарски. През октомври и ноември програмата за иновации и конкурентоспособност, която е на негово подчинение, е сключила общо 22 споразумения за над 1.5 милиона лева. 21 от договорите са подписани на 25 и 27 октомври – с БНТ, bTV, Нова телевизия, отново с Канал 3, с К2, “Европа” и др., както и с няколко регионални телевизии. На 21 ноември 2016 г. министерството е сключило договор за дизайн, изработка и доставка на рекламни материали на стойност 176 982 лв.

Efekt 2

От ведомството на Лукарски обясниха пред “Сега”, че средствата са разпределени съгласно методология към т.нар. Комуникационна стратегия, одобрена от Министерския съвет през юли. Причината контрактите да не бъдат сключени по-рано е, че разработването на методологията е отнело цяла година.
Източник : segabg.com

ОБЕЩАНИЯ

Няколко директиви на ЕК позволяват при купуването на ефирно време в радиа и телевизии да не се прилага Законът за обществените поръчки. Идеята е институциите да могат да избират най-подходящите медии за целите на техните кампании и да се договарят директно. В началото на годината обаче правителството наложи временен мораториум върху подобни договори. Вицепремиерът Томислав Дончев каза тогава, че забраната ще бъде в сила, докато в обществото не се проведе широка дискусия и не се изчистят съмненията, че властта си купува медиен комфорт с евросредства. Той допълни, че очаква в дебата да се включат собствениците и шефовете на електронни медии. Дискусия така и не се състоя, а обещанието остана само на думи.

Ние от Blife.eu ще добавим, че Вие Българските данъкоплатци плащате сами за промиването на Вашите мозъци !
Няма да се уморим да крещим, че е време да изхвърлим боклука от властта !
Ето защо Слави Трифонов пее, че още не е влязла в джипа и му сваля ципа !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.