Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
изпрати новина
Водещи новини

Паметта ни работи по-добре на гладен стомах

паметта

Наскоро бе потвърден интересен факт от учени от Университета “Йейл, а именно че ако не сте се нахранили, ще запомняте много по-добре важната информация.

Причината за това се крие в хормона грелин, който всъщност е отговорен за чувството за глад, като той има и още едно свойство – да увеличава броя на връзките между нервните съединения в нашия мозък и така да подобрява паметта ни. Именно тези връзки имат изключително важно отношение към паметта на всеки един човек.

Според учените, проучванията им доказват, че грелинът  може да контролира голяма част от функциите на нашия мозък. Също така, той обяснява на чисто химично ниво, че съществува пряка връзка между способността ни да помним и метаболизма на всеки един човек.

Освен това, този хормон може да се използва и в медицината, за да се създават нови лекарства, които да подобряват паметта, включително и за лечение на Алцхаймер. Засега е установен само един страничен ефект, а именно увеличаване на теглото.

 

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Наскоро бе потвърден интересен факт от учени от Университета “Йейл, а именно че ако не сте се нахранили, ще запомняте много по-добре важната информация. Причината за това се крие в хормона грелин, който всъщност е отговорен за чувството за глад, като той има и още едно свойство – да увеличава броя на връзките между нервните съединения в ...

Рейтинг на публикацията

Оцени публикацията: 4.9 ( 2 votes)
0