Парите идват и си отиват, отиват

Парите идват и си отиват, отиват

Парите идват и си отиват, отиват безвъзвратно !
Добре дошли в бандитска България !

Видимите резултати: Последната година страната ни е с най-малко инвестиции от над 15 години
Въпреки множеството декларирани и осъществени инвестиционни намерения в България, статистиката е категорична: България е на път да отчете най-лошата година при преките чуждестранни инвестиции (ПЧИ) за последните 15 години. За първото полугодие предварителните данни на БНБ, които подлежат на неколкократна ревизия през годината, показват, че чужди инвеститори са вложили в страната ни едва 405 млн. евро. Това е с близо 50% по-малко спрямо същия период на 2016 г.
Статистиката можеше да е още по-трагична, ако през май и юни компании майки, основно регистрирани в Холандия и Швейцария, не са превели значителни суми по сметките на своите дъщерни дружества в България. Подобен вид трансфери се отчитат като „дългови инструменти“ от БНБ, а статистиката показва, че за полугодието общата им стойност достига 271 млн. евро. През май са дадени заеми за 110 млн. евро, а през юни – за 150 млн. евро. Междуфирменото кредитиране може да се използва за разширяване на производство и модернизация, но може да се ползва и за текущи плащания.
Лошите новини са при инвестициите в дялов капитал – придобиването и създаването на фирми, както и инвестициите в недвижими имоти. Парите идват и си отиват, отиват Тук дои има изтичане, което означава, че чужди инвеститори се оттеглят от страната.
Отрицателните вложения в дялов капитал и сравнително по-големите инвестиции в дългови инструменти показва, че чуждите компании по-скоро са склонни да разширяват своите производства, отколкото да създават нови тук. Подкрепа към това твърдение са и данните за реинвестираната печалба, която е на съпоставимо ниво с резултата от първото полугодие на 2016 г. За полугодието сумата на печалбите от предходните години, които са инвестирани отново в българската икономика, достига 260 млн. евро.
От предварителните данни на БНБ се вижда, че най-много инвестиции продължават да идват от Холандия. Тук трябва да се направи уговорката, че заради либералния си данъчен режим, почти офшорен, там са регистрирани и доста български фирми. На второ място като най-голям инвеститор е Швейцария, следвана от Турция.
Източник: varnahot.com
И така парите имат едно качество, че те идват и си отиват, а отиват си, защото няма бизнес климат ! Но пък за сметка на това има мутренски модел на управление, а това не се харесва на бизнесът ! Как да инвестират в България като този дето трябва да дава гаранциите ги нарушава първи ! Който и бизнесмен да бъде потупан по рамото от Борисов до месец вече е ощавен ! Как да инвестира човек след като ще бъде ограбен като ние сме бандитска държава, в която, който и да покаже два лева ще бъде ограбен на момента ! Мафията си има държава, това е и мафията се е просмукала навсякъде ! Още когато отидете да теглите сума в банката и някой се е обадил и вън ви чакат мутри да Ви ограбят! Ако купувате нещо голяма още от нотариусът се обаждат на корумпираните ченгета и ви следят и ви вкарват в схеми за произход на капиталите и се търси слабо място където да Ви шантажират !
Държавата има най-големите лостове за влияние НАП , Данъчни служби, ДАНС, ГДБОП и служби за финансово разузнаване! Много глави мислят как да ви измамят и повярвайте ни те имат огромен арсенал от номера на който малцина са отстоявали !
Корумпирани адвокати ще ви въведат в схеми, зависими счетоводители съвестно ще подават за вас всяко движение на всяка стотинка, защото контролът е важен за Мафията !

И така няма как инвеститор да не разбере какъв е моделът на страната ни – идва, изгаря едни пари и казва, че или вие не ставате като негов партньор или държавата ви не става и в двата случая България губи !
И така мутри ви управляват по мутренски и какво се чудите, но вие си ги избрахте или пък не, но не е важно кой как е гласувал в България, а важно е, че мутрите броят гласовете и затова е така ! Бизнесът е подложен на системен рекет и тормоз, поставен е в една полусива среда и като дойна крава го доят, а бизнесменът няма от къде да компенсира освен от гърба на обикновеният работник и така няма заплати, времето за работа е все по-голямо, доходите все по-обезценени и грабежът продължава !Парите идват и си отиват, отиват

Efekt 2

Това в Добрич със суджуците е във всеки град и да не би някой да се съмнява в това? Искате бизнес, първо си платете в централата на ГЕРБ и после ще ви откраднат бизнес идеята, после ще ви съсипят и тогава ще се появи друг на ваше място! Това не е бизнес среда, това е бандитска среда ! Ще става и по-зле, защото мафията на пари насита няма и все по-брутални ще са действията и !

Познавате ли някой бизнесмен да умрял от старост у нас ?

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.