Паси: Не се въоръжаваме достатъчно срещу Русия и не я уважаваме

Русия


Време е и за американски военноморски бази у нас!
Сътрудничеството с Русия в борбата с тероризма е неизбежно и без нейната помощ Западът няма да се справи, заяви бившият външен министър (2001-2005 г.) Соломон Паси пред „Дарик радио“.

Според него в поведението си спрямо Русия и Западът, и България допускат две големи грешки:

„Първата е, че ние не уважаваме достатъчно Русия, а втората е, че ние не се въоръжаваме достатъчно срещу Русия. Имаме нужда от много по-спокойна риторика спрямо Русия. Нашата изнервена риторика дразни и има обратен резултат. И второ, имаме нужда от много повече въоръжения, които да бъдат поставени на границата с Русия. България е тази граница“.

САЩ трябва да засилят военното си присъствие в нашата страна, смята Паси.

„Така, както изградихме американски военни бази в България, имаме нужда вече и от военноморски бази. И смятам, че това трябва да е основна мисия на отношенията, които имаме със САЩ – изграждане на военноморски бази по черноморския бряг на България, съвместно със САЩ, съвместно с НАТО“, каза той.

Efekt 2

Колкото повече военни бази имаме, толкова по-малка ще е вероятността да станем мишена на терористична атака.

„Терористите предпочитат да нападат метро, детска градина, болница, улица, спирка, мол – там, където са събрани много невинни и незащитени хора. Те са страхливци, те не нападат военни съоръжения, те не нападат военни бази“, заяви човекът, станал инициатор за влизането ни в НАТО още в началото на демократичния преход.

Обществената дискусия в България относно номинацията на Ирина Бокова за генерален секретар на ООН е между фенове и хейтъри. Това не работи в наша полза, коментира Соломон Паси. Въпреки това той е убеден, че Бокова има всички шансове да спечели поста.

„Нашето желание да имаме генерален секретар е реалистично и в огромна степен зависи от мобилизацията на правителството и енергията на нацията“.

Той обаче определи като комична сумата от 106 000 лева, отделена от външното министерство за кампанията на Бокова.
Източник:clubz.bg

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Loading...

loading...


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.