Патриотични постановки !

Патриотични постановки !
Патриотични постановки !

Да бъдат забранени високоговорителите на молитвените домове, а нарушителите да бъдат санкционирани с глоби от 1000 до 4000 лева. При повторно нарушение, санкцията да бъде двойна. За това настояват депутати от Патриотичния фронт, които са внесли поредни промени в Закона за вероизповеданията, показа проверка на Епицентър.бг.

Избраниците искат промяна в алинея 2 на чл. 12, според който на територията на страната вероизповеданията могат да организират публична дейност и извън молитвените домове. „При извършване на богослужения и други публични дейности не могат да използват механични звукоусилватели или други технически средства за преобразуване и възпроизвеждане на звук извън сградите и храмовите помещения, предназначени за извършване на богослужебни дейности“, предлагат патриотите.

Във внесените поредни законови промени не е споменато кое вероизповедание нарушава обществения ред. В мотивите депутатите посочват „молитвени храмове със звукоусилватели“. Такива има единствено в джамиите.

Шумът от молитвите на имама често притеснява гражданите и жителите в центровете на населените места в България, където по принцип се намират мюсюлманските храмове. Най-тежко е положението в София, където освен шума, мюсюлманите опъват молитвените си килимчета на тротоара пред „Баня баши“. Въпреки множеството сигнали и жалби на граждани, Главно мюфтийство отказва да спре молитвите на улицата и да намали звука от тонколоните.
Източник: epicenter.bg

Коментарът на Blife.eu е, че това е предизборен ПИАР и популизъм !

Efekt 2

Напротив, такава поправка може и ще бъде обърната не срещу хората, който изповядват ислям, а срещу християните !

Нашата чисто хипотетична обосновка е, че в частта си: „При извършване на богослужения и други публични дейности не могат да използват механични звукоусилватели или други технически средства за преобразуване и възпроизвеждане на звук извън сградите и храмовите помещения, предназначени за извършване на богослужебни дейности“, предлагат патриотите.

Та тук е заровено кучето и от главно мюфтийство веднага ще атакуват това да важи и за Църквите и синагогите !

И ще искат да бъде спрян Камбанният звън, който също са отвън сградата и е механичен звук !
Така ще се направи едно медийно говорене и противопоставяне на две религии !

Това има за цел само да се отчете, че се върши нещо и да се прикове общественото внимание и да си направят една ПИАР кампания нашите патриоти !

Ние от Blife.eu питаме защо не спряха безразборното строене на джамии ?
Защо не направиха една жива верига когато се строяха мюсюлмански училища, в който се изучава радикален ислям ?
Защо нашите патриоти ги няма на делата на имамите в Пазарджик и да подкрепят хората ?

Та в Пазарджик дори цялата джамия в махалата е построена незаконно!
Къде са патриотите ни, когато отряди ловят джихадисти по границите ни, вместо да им пратят адвокати, те дори пускаха клеветнически материали по техните телевизии и медии !
Абе фронтоваци, защо сега бъркате в раната на хората и вдигате шум за нещо, което не можете да направите ама за да влезете в ефирът за да отчетете дейност заради ИЗБОРИТЕ да се покажете, че мислите за електоратът си това е !

Тази публикация не е насочена срещу електоратът симпатизантите на „Патриотичният фронт“, а тя е насочена към лидерите на тази фракция !

Ние не целим да обидим нито един ИСТИНСКИ ПАТРИОТ, а ние просто питаме как от години удобно се мълчи и се усвояват проекти и всеки в ресорът си и сега предизборно се вдига пушилка, която може само да навреди с това, че Мюсюлманите ще кажат „ние сваляме уредбите, а Вие свалете камбаните“ и тогава ако не дай се Боже се стигне до сблъсък с фатален край именно заради този конфликт кой ще поеме отговорността от „Ислямска държава“ или от „Патриотичен фронт“ !

Хора отворете очите си, отворете съзнанието си, манипулират ВИ!

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Loading...

loading...


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.