Петър Стоянов (Сумиста): Всички СРС по делото ми са направени, след като бях арестуван

Петър Стоянов: Всички СРС по делото ми са направени, след като бях арестуван

Петър Стоянов (Сумиста)
Днес масова практика е първо да те арестуват, а после да търсят доказателства за вината ти. В днешното писмо ще ви разкажа как свидетели по моето дело се уговарят да лъжат в съда, за да се отърват от наказателна отговорност за собствените си престъпления. Днес е достатъчен един анонимен свидетел и едно фабрикувано СРС, за да ви изкарат виновен. В том 11 от делото се намира записът от ареста в град Варна, на който в присъствието на съдия Нели Батанова, прокурор Ася Петрова и Валентин Цоновски склоняват Светлин Иванов-Близнака да лъжесвидетелства.
Петър Стоянов: Всички СРС по делото ми са направени, след като бях арестуван

 

Здравейте,

 

В поредното си писмо смятам да акцентирам върху специалните разузнавателни средства (СРС), законите, обслужващи определени хора, и ниския морал, завладял редица „ блюстители” на реда и правдата в държавата ни.

Efekt 2

За моя радост и напълно очаквано от мен и адвокатите ми въпросните записи са доказали вината на правораздавателните институции и съглашението между съд и прокуратура. Верни на принципа „щом не можем да докажем вина, то следва да я припишем някому”. Главните ни герои в днешното ми отворено писмо са една съдийка – Нели Батанова, прокурор Ася Петрова, висш полицай в лицето на Валентин Цоновски и двамата дежурни свидетели Лозан Цеков и Боян Джамалов.

Преди да ви изложа част от СРС-тата, макар че те вече са публикувани в пресата многократно, днес ще ви разкажа и покажа едно ново в текстови вариант. Това са оперативни беседи между Цоновски и Боян Джамалов. Подслушване на телефонните ми разговори в ареста – с адвокати и семейството ми.

 

Преди да бъда задържан, срещу мен, както и срещу никого от задържаните няма нито едно СРС. Всичко става след задържането ни.

 

Бяхме задържани, а след това бяха изфабрикувани СРС-та, доказателства, улики… и свидетели – методи на работа на Шуменската окръжна прокуратура… или не само.

Първото кроше, което си забиват, е свързано с прословутата среща в хотел „ Марица” в град Пловдив. Тезата на прокуратурата е стъпила само и изцяло върху тази несъществуваща среща, тъй като там уж съм взел пари. От своя страна тези пари би трябвало да са мотив за редица престъпления.

Неразкрити престъпления, които тежат като воденичен камък на врата на МВР и прокуратура… Трябва им спешно някой виновен. И както сами се досещате, по-лесно е да се „намери” виновен, отколкото да се разследва, да се работи с месеци и т.н. … стара практика в порочната система.

По времето на „любимия” вътрешен министър Цветан Цветанов се направиха редица законови промени, някои от които бяха, меко казано, брутални. Закони, които бяха изцяло в полза на обвинението и спомогнаха много хора да лежат по затворите. Доста показателен пример е поправката, която гласеше, че за да има осъдителна присъда, е достатъчно специално разузнавателно средство (СРС) и един анонимен свидетел. Дори в най-смелите си мечти прокурорите не са си мечтали, че всеки, който е неудобен някому, може след едно обаждане от „доброжелател” и със съдействието на някой анонимен, но услужлив на прокуратурата и МВР свидетел да попадне за неопределен период от време в затвора.

И както всяко нещо в живота, така и в този случай някой реши, че трябва да се изпробва дали схемата работи. Намериха се удобни виновни в наше лице, сложиха поредното гръмко име на акцията, лепнаха най-тежките и грозни обвинения, използваха медийната машина и унищожиха живота на няколко човека.

Наглостта им се изрази не в един, а в няколко анонимни свидетели, които по-късно станаха явни, така поне можем да посочим с пръст лъжците в съдебната зала и да покажем на обществото колко е слаба прокуратурата и как очерня човешки съдби, само и само да отбележат в графа „разкрити” още няколко престъпления.

Друг интересен момент по делото е еволюцията на този паразит, наречен съдебен процес. Редно ли е лъжесвидетел да намира и „уговаря” друг свидетел? Примерът, който ще ви дам, се намира в том 11 от секретните материали по делото. Между другото, разковничето в това дело се крие именно в този том 11, там е записана оперативна беседа, в която В. Цоновски уговаря Джамалов да лъжесвидетелства за срещата в хотел „Марица” (разговор, който вече съм описал в едно от предишните ми писма). Там се намира записът от ареста в град Варна, на който в присъствието на съдия Нели Батанова, прокурор Ася Петрова, Валентин Цоновски склоняват Светлин Иванов-Близнака да лъжесвидетелства. Както и следното СРС № 3, том 11:

 

„Обаждане от мобилен номер…………….. ползван от Боян Джамалов към мобилен номер……………………. ползван от Лозан Цеков.

 

Б. Джамалов: Аз няма да лежа заради оня…

Л. Цеков: Да бе, аз говорих с моя човек в Дирекцията, всичко ще бъде анонимно…

Б. Джамалов: Ама трябва да се разберем…

Л. Цеков: Да бе.

Б. Джамалов: Аз ти казвам, че каквото трябва, това ще кажа, ама няма да лежа… Трябва да ме подкрепиш…

Л. Цеков: Аз съм с тебе, нали знаеш, аз в затвора няма да ходя. Даже ще викнем и Велизар (свидетел, който подкрепи лъжите им), нали знаеш, каквото кажем ние с теб, той ще го потвърди. Няма проблем…”

 

Това е истината за прословутите 15 тома със специални разузнавателни средства по делото. Това е същината. Другите записи са след задържането ми, когато бях в ареста. По времето на вътрешния министър Цветанов всичко се подслушваше и записваше.

Излагайки пред широката публика СРС-та, които са приложени като веществени доказателства по делото, се надявам поне малко да засрамя прокурорката, която внушава откровени лъжи и се опитва да заблуди съд и общество по най-безскрупулен и безумен начин.

Изписвам факти и цитати от кориците по делото и заставам под писмото с името си, за разлика от прокурор Ася Петрова, която местят от пост на пост, а тя пише дописки до разни сайтчета, без да си напише инициалите дори.

 

Знам, че съм прав. Знам, че съм невинен. И ще направя всичко по силите си, за да Ви убедя и да изчистя петното от името си.

 

 

 

Петър Стоянов с Калоян Махлянов – Котоошу

 

 

Линкове към предишните писма на Петър Стоянов: 

http://glasove.com/skandalut/44044-petyr-stoqnov-spored-obvinenieto-sym-organiziral-ubijstvo-za-da-spechelq-hilqda-leva

 

http://glasove.com/komentari/43632-petyr-stoqnov-kak-mi-naznachiha-slujeben-advokat-kogoto-obvinenieto-instruktirashe-

 

http://glasove.com/skandalut/43313-petyr-stoqnov-ognqn-stefanov-e-slujebniqt-pisach-na-asq-petrova-i-valentin-conovski

 

http://glasove.com/komentari/42766-petyr-stoqnov-kak-se-fabrikuvat-svidetelski-pokazaniq-po-kilyrite-vtoro-pismo

 

http://glasove.com/skandalut/42308-petyr-stoqnov-v-pismo-do-glasove–kato-nqma-koj-az-shte-izvadq-bezumiqta-po-deloto-sreshtu-men

Публикувано на 27.11.2014 г.

Днес всички знаем какво се случи но по лошото е, че продължава да се случва и с други сега !

Източник: glasove.com

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

One comment

  1. I also like Flash, however I am not a good designer to design a Flash, however I have software program by witch a Flash is automatically produced and no more to hard working.