Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
изпрати новина
Водещи новини

ПОД ЕГОТО

ПОД ЕГОТО


Гладните действащи лица в романът ПОД ЕГОТО са Българският народ! Нашата история много прилича на тази от романът „Под игото“!

Според информация от Уикипедия, свободната енциклопедия: Заглавието „Под игото“ насочва към историческото време (към османското владичество), а подзаглавието „Из живота на българите в предвечерието на Освобождението“, отново насочва към време на робство, но и на пробуждане, на промяна в мисленето на общността. Днес пак ни владеят османците !
Днес данъците ни са повече от времето на Турското робство !

Пак плащаме кръвен данък като децата ни напускат страната ни и никога няма да се върнат, а тези, които се върнат няма при кого да се завърнат ! Пак нямаме армия! Пак е забранено да се говори за Русия и големият брат, който ще дойде да ни освободи !

А големият Брат е станал приятел на Султана и тази надежда е погребана завинаги!
Днес обаче сме далеч по-болни и бедни далеч по-малко и по-неграмотни !
Днес само за последните десет години има построени повече джамии, отколкото за 500 години ОСМАНСКО ВЛАДИЧЕСТВО ! Тогава владетели ни са искали повече робска ръка и хората са имали условия да имат много деца, но днес не е така !

Тогава владетелите ни са имали нужда някой да храни империята и сме имали много стада, днес не е така !
Тогава на която врата да похлопате не ще ви оставят навън да пренощувате и ще Ви нагостят и подслонят, но днес домовете са запустели, а душите на хората са оскотели!

Тогава хората са си помагали – заедно са жънели с песен, заедно домове са градили, заедно Училища са строили и читалища, и Църкви дори ! Тогава хората са тачели традициите и фолклора ни и са го предавали от векове за да го съхранят, но днес други са нравите и обичаите, днес сме се отрекли от не само от корените си, но и от всичко Българско и родно като живеем във време разделно, време безродно !ПОД ЕГОТО

И всичко това ПОД ЕГОТО на един премиер !

ПРЕ ми Е Разберете през много ми идва да гледам и да мълча как се колят хиляди животни и стада, ПРЕмного ми идва да гледам как се обезлюдяват родните градове и села!

ПРЕмного ми идва да гледам всеки как е болен и беден в нерадост се мъчи! Беден на пари, един бил богат на скърби и болести, друг богат на пари, беден в душата и той скърби си за децата!

И всичко това ПОД ЕГОТО на един господин забравил, че Господ гледа, че Господ е един и за едни е Буда за други Алах за трети Шива или Христсо но не и Бойко да е тоз !

––––––––––––-
Тогава обае в песни се е пяло за народните будители за народните освободители и хайдути е имало там където справедливостта я няма някой с кръвта си плаща, друг с грехът си отмъщава!
Днес няма ред, нито справедливост, няма и надежда, нито будители, нито освободители, а нарамили сме робските вериги!

Бодът ни в казана с икономическите вили !
И ако някой тук-там с добитък и труд оцелява това е бунт срещу тирана и като в Батак всичко се изкаля и после съжителството само ни остава !

ПОД ЕГОТО на един комплексар бил то и охрана на един продажен ЦАР!

ПОД ЕГОТО на страха един премиер вилаетът се управлява, а народът си отива, народът намаля !

Затова и днес всеки образ свят като на Левски и Ботев, и на народните будители се осквернява, защото историята се повтаря и да няма кой да каже на народа, че всеки сам избира или остава, или багажа стяга както се възпява в днешните песни и сега! Но тези дето сме избрали да живеем на кървавата ни земя избрана от Хан Аспарух поробвана, но и освобождавана не ще се дадем и миналото не ще забравим ! Не се гаси това, що не гасне !

И нека знаят тези, които ПОД ЕГОТО на един живеят и богатеят, че ще дойде ден за разплата ! И ако някога в романът „Под Игото” се говори за робство и за теглото на Българският народ то става дума и за освобождение и за борбата на един народ наречен Български ! И нека знаят, че след всяко робство идва Бунтът, а след него свободата, но тя ще е платена не от нас, а от децата ни видели що е свят и Демокрация, видели що е емиграция !

календар
календар

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.