Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
изпрати новина
Водещи новини

Половината българи не биха се сражавали за родината

Половината българи не биха се сражавали за родинатаСтефан Пройнов


Половината българи не биха се сражавали за родината факт !
Каракачанов как би ги мотивирал ?

78% от мюсюлманите по света готови да бранят страната си с оръжие

Почти половината българи – 47%, не биха се сражавали за родината. Да защитават България с оръжие в ръка са готови 25 на сто от хората у нас. 61% от анкетираните от 64 страни в целия свят са готови да се сражават за страната си, а 27% не биха го направили.
Това сочи глобално проучване на УИН/“Галъп интернешънъл“, представена у нас чрез „Галъп интернешънъл болкан“. Изследването се базира на ежегодна традиция, инициирана и проектирана под ръководството на д-р Джордж Галъп през 1977 г.
Готовността да се сражаваш за родината е най-висока в региона на Близкия изток и Северна Африка (83%), а най-ниска в Западна Европа (25%).

От всички държави, в които е проведено изследването, японците проявяват най-слабо изразена готовност да се сражават за своята страна – само 11%. Много сходни са и резултатите от Германия – 13% са готови да вземат оръжие в защита на страната си. За сравнение, във Великобритания този дял е 27%, а във Франция – 29%.

Различия в нагласите се наблюдават и при различните демографски групи. По-голямата част (52%) от анкетираните жени по целия свят, заявяват, че са готови да се сражават, а при мъжете този дял достига до 67%. Най-голяма готовност да хванат оръжие проявяват лица на възраст между 18 и 34 години – 66%.
От различните вероизповедания, обхванати в проучването, мюсюлманите изглеждат най-склонни да воюват за своята страна – 78%.
Източник: offnews.bg

Половината българи не биха се сражавали за родината

календар
календар

Ние от Blife.eu напомняме че това проучване е правено през 2015 година!
С новият министър каква ли ще е мотивацията в Българската Армия?
Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.