Половината българи не биха се сражавали за родината

Половината българи не биха се сражавали за родинатаСтефан Пройнов


Половината българи не биха се сражавали за родината факт !
Каракачанов как би ги мотивирал ?

78% от мюсюлманите по света готови да бранят страната си с оръжие

Почти половината българи – 47%, не биха се сражавали за родината. Да защитават България с оръжие в ръка са готови 25 на сто от хората у нас. 61% от анкетираните от 64 страни в целия свят са готови да се сражават за страната си, а 27% не биха го направили.
Това сочи глобално проучване на УИН/“Галъп интернешънъл“, представена у нас чрез „Галъп интернешънъл болкан“. Изследването се базира на ежегодна традиция, инициирана и проектирана под ръководството на д-р Джордж Галъп през 1977 г.
Готовността да се сражаваш за родината е най-висока в региона на Близкия изток и Северна Африка (83%), а най-ниска в Западна Европа (25%).

Efekt 2

От всички държави, в които е проведено изследването, японците проявяват най-слабо изразена готовност да се сражават за своята страна – само 11%. Много сходни са и резултатите от Германия – 13% са готови да вземат оръжие в защита на страната си. За сравнение, във Великобритания този дял е 27%, а във Франция – 29%.

Различия в нагласите се наблюдават и при различните демографски групи. По-голямата част (52%) от анкетираните жени по целия свят, заявяват, че са готови да се сражават, а при мъжете този дял достига до 67%. Най-голяма готовност да хванат оръжие проявяват лица на възраст между 18 и 34 години – 66%.
От различните вероизповедания, обхванати в проучването, мюсюлманите изглеждат най-склонни да воюват за своята страна – 78%.
Източник: offnews.bg

Половината българи не биха се сражавали за родината

Ние от Blife.eu напомняме че това проучване е правено през 2015 година!
С новият министър каква ли ще е мотивацията в Българската Армия?
Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.