ПО ГАЩИ

ПО ГАЩИ

МВР: Няма непосредствена заплаха за България, пълен контрол по границите

Българското правителство активира Оперативния щаб по въпросите на сигурността и миграцията в разширен състав във връзка с терористичните атаки във френската столица.

В днешното заседание на щаба участваха премиерът Бойко Борисов, вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова, главният прокурор Сотир Цацаров, заместник-главаният прокурор Борислав Сарафов, министрите Николай Ненчев, Ивайло Московски и Петър Москов, ръководителите на ДАНС, ДАР и други специални служби.

„Анализът на последните събития констатира, че системата за сигурност в Европа е застрашена. За страната ни няма данни за конкретна, непосредствена заплаха. Но съществуват потенциални рискове за усложняване на обстановката“, съобщават от пресцентъра на МВР.

За територията на България са задействани следните мерки:

Efekt 2

∙ Повишава се нивото на мерки за сигурност;

∙ Засилва се нивото на граничен контрол на външните граници;

∙ Засилва се полицейското присъствие на територията на цялата страна;

∙ Засилва се контролът на транзитния трафик на автомобили и на лица, преминаващи през територията на Република България;

∙ Засилва се обезпечаването на масовите мероприятия и стратегически обекти, и на обекти със съсредоточаване на голям брой хора.

Препоръчва се на българските граждани, при възможност, да преосмислят своите планове за пътуване във Франция, съобразно променената ситуация.

Очаква се натоварване на пътникопотока поради въвеждането на временен 100-процентов контрол на външните за ЕС граници на България, съобщават от ГД „Гранична полиция“.

По същата причина по-бавно ще се обработват документите за самоличност на преминаващите през ГКПП с Турция, Македония, Сърбия, както и през ГКПП-Аерогара София.

Засиленият граничен контрол е част от въведените от българското правителство мерки след терористичните атентати в Париж./КРОСС
Това съобщиха от: www.presstv.bg/

Ние от blife.eu напомняме едно друго изказване на правителството за което ние писахме преди броени дни:

Румяна Бъчварова: „Българите са прекалено много за да опазим всички.“

Публикуваме това блиц интервю с вътрешната министърка Румяна Бъчварова, тъй-като то касае всички българи които разчитат на МВР да ги пази. Коментарите оставяме на читателите. Интервюто е дадено за водеща българска медия, не споменаваме името й, за да не и правим безплатна реклама:

– Г-жо Бъчварова, потърсихме ви за кратък коментар във връзка с вашето изказване по Нова телевизия, че престъпленията от битов характер би трябвало да минават към застрахователите, а не към МВР.

– Благодаря ви първо за възможноста да се изкажа свободно по тази тема. Знам, че за мнозина звучи шокиращо, но в днешния пренаселен свят, битовите престъпления в развитите страни отдавна не се разследват. Ако станете жертва на подобно престъпление, претърпените от вас щети, били те морални, физически или материални се осчетоводяват в тяхното финансово изражение и вие получавате срещу това съответното парично обезщетение. Разбира се, преди това трябва да сте били достатъчно предвидлив да си направите съответната застраховка, срещу побой, изнасилване, грабеж или убийство.

– Знаете, че бълтгарина не обича да се застрахова и все чака на държавата да го подпомогне в дни на изпитания.

– Знам и това е много-лоша типично българска черта. Когато живеем в демокрация, не народа разчита на държавата, а държавата на народа, но това е трудно да му го обясниш на българина. Той е свикнал постоянно някой да се грижи за него, в условията на демокрация това води до неизменно затъване и унищожване на държавата. Мисля, че е крайно време, нашите граждани да разберат, че държавата няма необходимия ресурс да ги бави като бебета. Българите са прекалено много, за да може МВР да опази всеки един от тях, от посегателство. Вие видяхте сами, че ние дори един Волен Сидеров не успяхме да опазим от побой, а се бяхме събрали елита на МВР, какво остава за изоставените старци по селата?

И в крайна сметка, МВР ли е виновно, че българите предпочитат да са ПО ГАЩИ и да оставят своите родители на произвола на съдбата, докато си търсят щастието в чужбина или в по-големите градове на страната. Ако бяха запазили своите патриархални традиции и живееха заедно със своите възрастни родители, вместо да тичат подир парите, нямаше старците да седят сами по селата и да викат „Ела вълчо, изяж ме.“

Днес всички ресурси на МВР са насочени към опазване на държавните институции и висшите държавни служители, това е нашата първа и единствена цел. Защото представете си, какво ще се случи с държавата, ако утре нещо постигне премиера Борисов, или председателя на парламента Цецка Цачева, дори Радан Кънев, ако стане жерта на пътен инцидент, вие знаете ли какви ще последствията за държавата? Затова ние се грижим за тях, за тяхната сигурност и спокойствие, защото те са държавата и държим под око всички български граждани, които изразяват своето недоволство от управляващата политическа класа, да не би да вземат да извършат някакви физически действия по отношение на физическата цялост и материалната същност на държавните лица.

– Добре, какъв е тогава вашият съвет към българските граждани, може би да се въоръжават и да се пазят самостоятелно, като приемат целия си живот за живот в условията на неизбежна самоотбрана?

– Вие май, не ме слушате. Как така ще агитирате българите да се въоръжават, та това би било най-голямата опасност за държавата и нейните ръководители. Напротив, българските граждани трябва да гледат философски на живота, да се радват на всеки прекаран без инциденти ден и разбира се, както казах в началото, да се обърнат към застрахователните компании, които ще им гарантират, заслужено обезщетение, ако станат жертва на убийство, изнасилване или грабеж. За съжаление, тази култура на застраховане е на много ниска ниво в България, но като убият още 50-100 човека, смятам че гражданите ще се замислят и ще отделят от своите средства за да си направят застраховка, още повече че така ще подкрепят и българската икономика, давайки тласък на застрахователния бизнес. Представете си само една възрастна жена, която живее сама с кучето си, как влизат при нея някакви грабители и разочаровани от материалната нищета в която пребивава тя, я убиват, извършвайки престъпление според закона, но благодеяние спрямо нея, тъй като я отървават от нерадостната съдба на изоставено от всички човешко същество. И като щастлив завършек, на тази евентуална драма, ако тази възрастна дама се е застраховала, нейното вярно куче, ако не е и то убито от престъпниците, ще получи застрахователното безщетение  и ще си глозга щастливо кокалите, защо не и на собствената си доскоро жива стопанка.
Източник: blife.eu/

Нашият коментар е, че правителството не може да се справи с едно циг@нско гето камо ли с терористичен акт ! Всички си спомняме Сарафово как други правителства казваха какво се е случило !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Loading...

loading...


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.