Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
изпрати новина
Водещи новини

По примерът на Махатма Ганди

По примерът на Махатма Ганди


По примерът на Махатма Ганди

Индийски адвокат, политик, познат като Махатма Ганди или „баща на нацията“, преди всичко пацифист по убеждение и духовен водач на индийското движение за независимост, довело до края на британското владичество в Индия през 1947 година.

Ганди получава международна известност с концепцията си за ненасилствени протести, целящи постигане на политически промени – концепция за Сатягхара (на хинди „отстояване на истината“). Вдъхновени негови последователи са Мартин Лутър Кинг и Нелсън Мандела.

За Ганди, Алберт Анщайн казва:
„На бъдещите поколения ще бъде трудно да повярват, че някога такъв човек, от плът и кръв, е ходил по земята“.

Ако и в България всички излезем на един мълчалив протест, но излезем всичко стотици хиляди, а защо не и милиони и правителството ще абдикира от властта си !

Борисов върви към диктатура и репресивният апарат мачка всеки, който се опълчи срещу несправедливостта !
Да припомним думите на Ганди:

„Има два вида власт. Едната, придобита чрез страха от наказание, а другата – посредством действия на загриженост.
Властта, основана на загрижеността е хиляди пъти по-ефективна и трайна от онази, постигната чрез страха от наказание.“

Мохандас Карамчанд Ганди (1869 – 1948) Ако искаме една хубава държава уредена трябва сами да я изградим с нови ценности!
Вие бихте ли последвали примерът на Ганди с добрина и човещина да живеем?

Време е да изхвърлим боклука за да заживеем на чисто !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Loading...


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.