изпрати новина
Водещи новини

Правото да избираш и правото да бъдеш избиран

Правото да избираш и правото да бъдеш избиран


От дълбока древност до сега винаги е имало едно разделение на правото да избираш и правото да бъдеш избиран !Виж повече.

Най-древната нация в света, която е доказана с варненското съкровище !
Древните жители на култура във Варна са притежавали познания по алгебра и геометрия много преди Питагор. А числото на Фибоначи, което е една от сюжетните линии в бестселъра на Дан Браун „Шифърът на Леонардо“, както и Златното сечение, по което е работил самият да Винчи, се срещат за първи път във варненското съкровище.

И така първи в светът сме били с доказана йерархия и титли, първи като народ сме имали социално управление, първи в светът сме избирали и сме имали право да бъдем избирани !
Хиляди години след нас се повява и йерархичните модели при другите народи !
Днес обаче в епохата на Демокрацията в България наследниците на Първите избирали и имали право да бъдат избирани нямат това най-първо в света изконно право !
Какво се случи с липсата на демокрация – отне правото на няколко поколения да имат право на избор !

След това дойде Демокрацията и тя ни даде право да избираме между две злини и всеки път избирахме по-малкото докато на някои Демокрацията им отне много, а на други им донесе много, но правото да избираш и да бъдеш избиран някак си бе подменено !

Сега живеем в ерата на Борисов и Цветанов неговият пророк и тук войната на Запада с Изтока може да се види, макар и наречена хибридна капиталистите изповядват диктаторският модел на управление !
Всички сме свидетели на изборни машинации с печатане на бюлетини с пренаписване на избирателни списъци, с фалшифициране на протоколи от изборни секции накратко можем да цитираме Йосиф Сталин: „Не е важно как са гласували, а кой брои гласовете”!

Та нали Демокрацията се бори и събори диктатурата на Комунизма, а всичко продължава по старому!
Да си припомним Референдумът на Слави Трифонов и най-изконното ни право – да избираме и волята на суверена да бъде първостепенна !
Според конституцията:

„Цялата държавна власт произтича от народа.

Тя се осъществява от него непосредствено и чрез органите, предвидени в тази Конституция.” Дали наистина никой не е по-голям от закона или този който брой бюлетините е над всичко и всички !

Невалидни бюлетини, празни пликове и всякакви трикове бяха изкуствено създадени с мотив да бъде запушен народният глас !
Независим СЪД и ЦИК, а за народа още ЦИРК !
И пак не се спази народната воля за депутати с различни похвати, комисии и парламент като измина година от онзи момент !

Правото да избираш и да бъдеш избиран го има, но в друг свят и други времена, правото да се изкажеш също някак си далеч остана в историята на Света !

Агора, Фором и Колизеум днес няма, но има Фейсбук и цензура в него има и медии до които имат достъп определени лица !
Тези, които имат право да бъдат избирани не и тези, които трябва да ги избират така нареченият политически елит или бандити узурпирали властта, цяла хунта даже хунтари внуци на онези пролетарии !

Едно народът трябва да разбере, че по нашите земи властта се предава по кръвен път или по наследствен, или ….

Само днес хунтата я узурпира, но дали без бой ще я даде скоро ще се разбере !
Правото да избираш или да бъдеш избиран е само на думи, но не на дела !
А правото да участваш или да стоиш си остава, но трябва да е на дела, а не на думи за беда !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Остави коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*