Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
изпрати новина
Водещи новини

Правото да избираш и правото да бъдеш избиран

Правото да избираш и правото да бъдеш избиран


От дълбока древност до сега винаги е имало едно разделение на правото да избираш и правото да бъдеш избиран !Виж повече.

Най-древната нация в света, която е доказана с варненското съкровище !
Древните жители на култура във Варна са притежавали познания по алгебра и геометрия много преди Питагор. А числото на Фибоначи, което е една от сюжетните линии в бестселъра на Дан Браун „Шифърът на Леонардо“, както и Златното сечение, по което е работил самият да Винчи, се срещат за първи път във варненското съкровище.

И така първи в светът сме били с доказана йерархия и титли, първи като народ сме имали социално управление, първи в светът сме избирали и сме имали право да бъдем избирани !
Хиляди години след нас се повява и йерархичните модели при другите народи !
Днес обаче в епохата на Демокрацията в България наследниците на Първите избирали и имали право да бъдат избирани нямат това най-първо в света изконно право !
Какво се случи с липсата на демокрация – отне правото на няколко поколения да имат право на избор !

След това дойде Демокрацията и тя ни даде право да избираме между две злини и всеки път избирахме по-малкото докато на някои Демокрацията им отне много, а на други им донесе много, но правото да избираш и да бъдеш избиран някак си бе подменено !

Сега живеем в ерата на Борисов и Цветанов неговият пророк и тук войната на Запада с Изтока може да се види, макар и наречена хибридна капиталистите изповядват диктаторският модел на управление !
Всички сме свидетели на изборни машинации с печатане на бюлетини с пренаписване на избирателни списъци, с фалшифициране на протоколи от изборни секции накратко можем да цитираме Йосиф Сталин: „Не е важно как са гласували, а кой брои гласовете”!

Та нали Демокрацията се бори и събори диктатурата на Комунизма, а всичко продължава по старому!
Да си припомним Референдумът на Слави Трифонов и най-изконното ни право – да избираме и волята на суверена да бъде първостепенна !
Според конституцията:

„Цялата държавна власт произтича от народа.

Тя се осъществява от него непосредствено и чрез органите, предвидени в тази Конституция.” Дали наистина никой не е по-голям от закона или този който брой бюлетините е над всичко и всички !

Невалидни бюлетини, празни пликове и всякакви трикове бяха изкуствено създадени с мотив да бъде запушен народният глас !
Независим СЪД и ЦИК, а за народа още ЦИРК !
И пак не се спази народната воля за депутати с различни похвати, комисии и парламент като измина година от онзи момент !

Правото да избираш и да бъдеш избиран го има, но в друг свят и други времена, правото да се изкажеш също някак си далеч остана в историята на Света !

Агора, Фором и Колизеум днес няма, но има Фейсбук и цензура в него има и медии до които имат достъп определени лица !
Тези, които имат право да бъдат избирани не и тези, които трябва да ги избират така нареченият политически елит или бандити узурпирали властта, цяла хунта даже хунтари внуци на онези пролетарии !

Едно народът трябва да разбере, че по нашите земи властта се предава по кръвен път или по наследствен, или ….

Само днес хунтата я узурпира, но дали без бой ще я даде скоро ще се разбере !
Правото да избираш или да бъдеш избиран е само на думи, но не на дела !
А правото да участваш или да стоиш си остава, но трябва да е на дела, а не на думи за беда !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Loading...


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.