Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
изпрати новина
Водещи новини

Премиерът на Словакия Роберт Фицо изкара нощна смяна във фабрика

Премиерът на Словакия изкара нощна смяна във фабрика


Премиерът на Словакия Роберт Фицо е изкарал осемчасова нощна смяна на монтажна линия във фабрика северно от Братислава.
Това го е направил за да прояви солидарност към работниците, които настояват за по-високи възнаграждения, предаде ДПА.
Акцията на Фицо бе предшествана от протест на германски инвеститор, представляван от Германско-словашката промишлено-търговска камара, срещу подготвян от правителството закон за по-високо заплащане за нощния труд.Премиерът на Словакия
„Едно от най-големите конкурентни преимущества на Словакия – гъвкавите и относително икономични условия на труд през нощта и почивните дни – е заплашено от ликвидиране с един удар“, се казва в изявлението на камарата. Словашката асоциация на работодателите се присъедини към протеста.Премиерът на Словакия

Според проекта на социалдемократите на Фицо за всеки час нощен труд към основното възнаграждение ще се добавя 1,40 евро премия. Досега работниците получаваха по 50 евроцента добавка за час нощен труд, което възлиза на една пета от законната минимална ставка.
Проектът предвижда работата в неделите да се заплаща двойно, а не с 50-процентно увеличение на договорената почасова ставка.

Източник: economic.bg
Ние от питаме дали и нашият премиер Бойко Борисов може да изкара една работническа смяна в някой завод ?
Дали може да се слее с народът си за да види как живеем и то без охраната си ?
Дали изобщо му пука за нас или за него сме лош материал, които трябва да бъде редуциран ?
Единственото му приземяване до хората е да си направи снимка до някоя трагедия за да изглежда в очите на Европа и на Хората политик, който мисли за народът си !
И той мисли как да Ви вдигне данъците, колко нови такси да Ви сложат, как да ви ограбят и как да ликвидират червените бабички!

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

 

 

Сайта не носи отговорност за написаните коментари