Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
изпрати новина
Водещи новини

Протест в защита на директорката на детска градина 164 „Зорница“ + ВИДЕО

Протест в защита на директорката на детска градина 164 "Зорница" + ВИДЕО

Протест в защита на директорката на детска градина 164 „Зорница“ г-жа Мариана Иванова! Имали политическа метла?
Протест на „неизрядната“ детска градина в защита на директорката

От столичната детска градина 164 „Зорница“ излизат на протест. Служителите информират, че протестът е във връзка с „безпрецедентното уволнение (от страна на столична община)“ на г-жа Мариана Иванова, директор на 164 детска градина в столичния квартал „Горна баня“.
Екипът от служители готви ефективна стачка. 35 души, членове на СБУ, се заканват, че ще стачкуват в защита на директорката. Това съобщи Мариета Велкова – председателят на СБУ в ДГ 164 „Зорница“.

Припомняме, директорката на детската градина беше обвинена, че е приела деца без документи за кандидатстване. Нарушението е установено при проверка на дирекция „Образование“ на Столична община и администрацията на район „Овча купел“.
Ръководството на детска градина 164 „Зорница“ в столичния квартал „Овча купел“ направило нарушения на Наредбата за прием на деца в общинските детски градини на територия на Столична община.От общината твърдят, че за 24 деца липсват кандидатури в информационната системата за обслужване на детските заведение на СО.
Директорката Мариана Иванова отрича всички обвинения. „Уважавам моите родители, за мен те са еднакви независимо как са влезли по извънреден прием или по стандартен“, обясни Иванова и добави, че е принудена да подаде оставка. Тя отсече, че в градината не са приемани деца извън системата.

Преди две седмици пред детската градина 164 „Зорница“ се събраха много родители на деца от учебното заведение. Те защитиха директорката.
„Не смятаме, че махането на директорката, ще освободи повече места“, категорични са родители. За тях е важно децата да са добре. „Работата на директорката е отлична“, коментира майка на дете от градината.
Родителите смятат, че проблемът с децата и кой къде е приет е глобален за София. Проблемът е институционален по тяхно мнение.
Над 300 родители са се подписали в подписка в защита на директорката на градината !
Източник: news.bg

ФАКТИ

за корупция при провеждане на конкурси за директори от дирекция „Образование”- Столична община и др.нарушения

 

1.През м.февруари-март 2015г. се провежда конкурс за директори, на който се явява кандидатка, която не се класира на 1 етап-/тест, получава под  15 т./.Същата е избрана за ВрИД/временно изпълняващ длъжността/-м.юни 2015г. Въпрос-как се избира ВрИД? Всеки ВрИД печели/както и въпросната госпожа печели конкурс през 2016г./

2.Г-н Димов-кмет на район ”Надежда”,  през м.юни 2017г. /преди обявен конкурс/, кани на среща кандидатки от района и те „ПЕЧЕЛЯТ” конкурса. Въпрос-защо г-н Димов ги събира? Вижда се политическото им назначение.

3.По регламент на  първия  етап от конкурсите/тест/трябва да се отбележи само един верен отговор. Въпрос-как тогава може да се отбелязват със задраскване няколко отговора? Защо не се дават за преглед на  кандидатите тестовете им, за яснота и прозрачност на представянето им? Пред  кандидатите се обявява само общия сбор от точки, без да се знае дали това е резултатът на конкретния кандидат и неговият  тест.

4.Г-жа Мария Минчева /председател на комисията за всички конкурси/ и г-жа Ирен Николова/- гл.експерт в дирекция „Образование” ,  се държат арогантно и унизително с кандидатите, които не са „ИЗБРАНИ” да спечелят. Задавайки въпрос по дадена Наредба, г-жа Минчева четейки наредбата /тя е пред нея/, изисква едва ли не кандидатите да изброяват отговорите дословно. За психически натиск върху кандидатите даваме пример:  явява се кандидатка в сряда. Преди започване на събеседването пред комисията за дадената по график за деня ДГ, г-жа М.Минчева съобщава на кандидатката, че следващия ден , когато по график същата кандидатка трябва да се яви и сутринта, и следобяд,  часа за следобяд се променя и се изтегля по-рано сутринта. Въпрос-как знае г-жа М.Минчева дали тази кандидатка ще се представи добре, дали няма да спечели след приключване на конкурса този ден, сутринта на следващия , че дори и следобяд?!

5.Предварително се знаят кои кандидатите ще спечелят -това може да се докаже, като се разгледат списъщите за явяване по дни и часове /графиците за дните са закодирани/- ще го докажем при нужда.

6.За „ПЛАТЕНИ” конкурси се знае от години. Знае се за жалби от явили се кандидати до инстанции като Главна инспекция по труда  и др., чиито констатации от  проверките са потулвани и  не са  обявени публично.

7.Всички в гилдията знаят къде работи г-н Минчев /съпруг на г-жа М.Минчева/, секретар на район”Лозенец”, както и сина им, който работи във фирми свързани пряко със СО. За г-жа Ирен Николова се знае публично,че нейният син работи:  в район ”Надежда” -отговарящ за столовото хранене на училищата,  зареждане на общински книжарници  до район ”Студентски”  като архитект  и е пряко замесен в много корупционни схеми навсякъде, където е работил под протекциите на майка си.

8.От известно време в дирекция ”Образование” цари напрежение,  липса на екипност, хаотични действия на г-жа М.Минчева и единственият  човек останал от екипа и до нея -г-жа Ирен Николова, които рекушират в работата на директорите и екипите на ДГ в цяла София.

Не се знае кой експерт за кой район отговаря и какви са фукциите им , има текучетство на кадри, назначават  се нови хора, нямащи нужната подготовка и квалификация , за да регулират и координират работата в районите и на директорите, а напускат доказани специалисти.Говорим за повишаване качеството на образованието, а реално кадрите заемащи ръководни постове са непрофесионалисти, политически назначени от директора г-жа М.Минчева. Това напрежение ескалира все повече и ако не се вземат нужните мерки ще има пагубни последици за образованието в цяла София.

Ако действително се обявява борба с корупцията, то молим за Вашето съдействие относно действията на г-жа М.Минчева и г-жа Ирен Николова. В противен случай ще застанем с лицата си пред медиите, за да се прекрати корупцията в СО-дирекция „Образование”, във връзка с политическото назначение на директори, районни кметове, служители, както и приема на деца в ДГ и училища, психическия натиск и тормоз над работещи директори- доказани професионалисти, нерегулираното строителство и ремонти на ДГ и училища, участие в обществени поръчки, толериране на частните ДГ и занимални, столово хранене, участие в схемите ”Училищно мляко” и „Училищен плод” и др.

Й.Вачева- учител

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

 

 

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

One comment

 1. http://sex.prostitutki-sochi.xyz/foto_provereno
  http://ivanovo.putany24.info/person/16848
  http://sex.prostitutes-novosibirsk.ru/ank/id1350
  http://sex.krimsex.top/photos/lp257_847.jpg
  http://www.sibirki.one/individualki.html
  дорогие проститутки сочи
  http://sex.prostitutes-surgut.top/profile_photos/082079b54e48abdcd1bf8ef9f0715eeb/56b4d0c1ce0a68f5a094d5abdcf70d8a.jpg
  http://surgut.putany24.info/search/1/16/
  дешевые проститутки сочи новые анкеты
  самые дешевые проститутки города сочи
  девушки сочи +в дешевле час тысячи рублей Сочи
  реальные секс знакомства
  знакомства +для секса взрослые девушки
  если вы посетили одну из проституток. Удачи и нескучного досуга!Если у вас выдался тяжелый день, неделя, месяц или полугодие, проститутки станут наилучшим способом справиться с серостью, монотонностью и наполненными стрессами днями. Путаны наполнят ваши вечера удовольствием и яркими моментами. Выберите понравившуюся анкету и сделайте сны явью! В городе, где исполняются мечты, вы без проблем сможете найти себе прелестную проститутку на ночь. Шлюхи, проститутки, путаны – вы можете называть их как хотите. Они исполнят любой ваш каприз. И вы захотите приходить к проституткам снова и снова. Ведь все мы любим секс, а хороший секс любим еще больше. Мы любим его так сильно, что готовы платить немалые деньги за то, чтобы хорошо провести ночь. И в этом деле нет никого лучше проституток . Эти шлюхи и путаны годами совершенствовали свои навыки и тела. Они готовы дать вам то, о чем многие девушки даже говорить стесняются. Проститутки и шлюхи могут быть совершенно разными и выбрав ту девочку, что вам по нраву, вы сможете окунуться в незабываемый мир из которого вам не захочется возвращаться.
  бесплатный сайт секс знакомств +в
  сайт знакомств +моя страница
  В данном разделе вы можете найти ту проститутку, которая удовлетворит все важи даже самые тайные желания.
  секс знакомства бесплатная регистрация5