Радев сложи всички дипломати в малкият си джоб !

Радев сложи всички дипломати в малкият си джоб !


Вижте как ги размаза новият президент !
Радев се обяви пред Столтенберг за избягване на конфронтацията с Русия
Нарастването на отбранителния и възпиращ потенциал на НАТО трябва да върви ръка за ръка със задълбочаването на диалога с Русия за избягване на конфронтацията, неразбирателството и за снижаване на риска. Това обяви президентът Румен Радев по време на съвместна пресконференция с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг в Брюксел, съобщават от „Дондуков 2“.
Йенс Столтенберг увери, че НАТО ще продължи да засилва отбранителния си потенциал и да подкрепя държавите членки в региона на Черно и Балтийско море и Полша с „пакет от мерки“, както по отношение на Сухопътните сили, така и на Военновъздушните и Военноморските си сили.
По думите на Столтенберг НАТО не се стреми към конфронтация с Русия и не желае студена война. Той подчерта, че подходът на Алианса е умерен, прозрачен и има отбранителен характер. Алиансът ще се стреми и към задълбочаване на диалога с Русия. Това ще бъде направено в съответствие с решенията на срещата на върха във Варшава.

Радев
Радев

България ще положи максимални усилия за изпълнение на решенията от Срещата на върха в Уелс за достигане на 2% от Брутния вътрешен продукт (БВП), които да бъдат отделени за повишаване на отбранителните ни способности, заяви още Радев.
Румен Радев е категоричен, че това е изключително важно за развитието на способностите ни. Той смята, че всяка държава членка на НАТО трябва да поеме този ангажимент. Държавният глава подчерта решимостта на страната ни да реализира проектите за модернизация на своите въоръжени сили.
Румен Радев изтъкна още, че за страната ни НАТО е изключително важна организация, която защитава сигурността на държавите членки и дава своя принос за стабилността в региона ни.
Радев смята, че значението на Алианса за България като организация на споделени ценности и отговорности и за колективната сигурност и отбрана се доказва и от посещението в Главната квартира на НАТО в рамките на първата му работна визита в чужбина като държавен глава.
Президентът посочи, че НАТО през последните три години е претърпял сериозна адаптация и България е част от този процес. Такива обаче били изискванията на международната обстановка.
За България участието в учения на НАТО е важно не само за повишаване на сигурността в нашия регион, но и за увеличаването на бойните способности на българските Въоръжени сили, коментира още държавният глава.
Радев благодари за приноса на НАТО като фактор за укрепване на сигурността в региона на Западните Балкани.
От своя страна Йенс Столтенберг открои ролята на страната за изграждането на отбранителни способности на НАТО в Черноморския регион, както приноса към мироопазващите мисии на Алианса в нашия регион и по света. Той изтъкна, че повече от 13 години България е ценен съюзник, който многократно е оказвал важна подкрепа за колективната отбрана.
Столтенберг открои приноса на Румен Радев за опазване на въздушното пространство като командващ Военновъздушните сили на България. Той изрази уверението си, че Радев ще остане ангажиран и като държавен глава с усилията на НАТО за гарантиране на общата сигурност.
Румен Радев и Йенс Столтенберг са се обединили около позицията, че държавите членки на НАТО трябва да продължат да консолидират усилията си в борбата с международния тероризъм и нелегалния трафик на хора.
Шефът на НАТО подкрепя ролята на страната ни като фактор за задълбочаване на европейската интеграция в региона.
Румен Радев посети Върховното главно командване на Обединените въоръжени сили на НАТО в Европа, в Монс. Той се срещна с върховния главнокомондващ генерал Къртис Скапароти и с българските военнослужещи във Върховното главно командване на Обединените въоръжени сили на НАТО в Европа.
Източник: news.bgРадев
Ние от Blife.eu Бихме допълнили !
Радев сложи всички дипломати в малкият си джоб !
Толкова изискано зае позиция, която малцина могат да обяснят по-брилянтно от Румен Радев!
Хем сме с НАТО, хем с Русия !
Така умело и гъвкаво ги подкара Радев нещата във външната ни политика и много изискано, и балансирано без нито една лоша дума, нито за НАТО, нито за Русия !
Така той угоди на волята на над 75% от Българите, но и не обиди останалите 25% и така поставени нещата звучат много балансирано, че ние не сме против Русия, но не сме и против НАТО !
С тънък дипломатически усет за нерушене на мостове и изграждане на приятелски връзки в първата визита на Радев засега е бляскава и много обещаваща!

Ако някога Борис III е казал :

„Винаги с Германия, никога срещу Русия”!

То днес генерал Радев прозвуча

„Винаги с НАТО и никога против Русия”!

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Efekt 2

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Loading...

loading...


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.