Ромите в Гърмен гласували 3х1

Ромите в Гърмен гласували 3х1

Въпреки заканите си, че ще бойкотират местния вот и няма да гласуват, около 13 ч. стотици роми окупираха избирателната секция

За струпването беше подаден и сигнал до ОИК, съобщава bTV.Почти всички жители на квартал Кремиковци се събраха пред секцията, за да упражнят правото си на глас. Те настояваха да влизат по трима, защото повечето били неграмотни и не могли да се справят с гласуването сами.

Останалите жители на Гърмен, които трябва да гласуват в същата секция, се отказаха и решиха да изчакат. Няколко души получиха предупредителни протоколи да не участват в търговия с гласове.

Междувременно ромите недоволстваха, че чакат твърде дълго време и се стигна до напрежение между тях и полицията.

Снощи в Гърмен се чуха закани, че няма да се гласува.

Efekt 2

„Искаме тази вечер да размислим хубаво до утре сутринта, щото мислим цялата махала да не гласуват, да бъдем извън политиката, да се оправят политиците, не искаме да казват пак със циганските гласове сте спечелили, искаме да се оттеглим от тях да видим кой ще спечели”, коментира избирател.

В съседното село Скребатно пък цареше апатия. Местните ловци мислят за слука, а не за избори.
Източник: blitz.bg/news/

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Loading...

loading...


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.