Руски вестник иска да въоръжи журналистите си, а у нас?


Ръководството на независимия руски вестник „Новая газета“ иска да въоръжи журналистите си, след нападението на радио „Ехото на Москва“.
„Ако държавата не е готова да ни защити, ще се защитаваме сами“, заяви заместник-главният редактор на вестника Сергей Соколов, цитиран от Франс прес и БТА.

„Когато журналистите са беззащитни пред уличния произвол и нехайството на силите на реда, няма друго решение“, добави той.

В понеделник 32-годишната заместник-главна редакторка на радио „Ехото на Москва“ Татяна Фелгенхауер бе ранена с нож в редакцията, вероятно от умствено нестабилен мъж. Тя още е в болница.

Някои журналисти осъдиха „климата на омраза“ срещу критичните към властта гласове, който според тях насърчава подобни нападения.

„Ще въоръжа редколегията. Не ми остана друг избор. Преживели сме много опити за убийство“, заяви по „Ехото на Москва“ главният редактор на „Новая газета“ Дмитрий Муратов.

Efekt 2

„Ще пратя някои служители на курсове по самоотбрана. Ще сключим споразумение с вътрешното министерство. Ще поръчаме и ще купим травматични оръжия“, заяви Муратов.

„Новая газета“ разследва деликатни теми – от корупция до участието на руски войници във въоръжения конфликт в Украйна и преследванията на хомосексуални в Чечения.

От създаването на вестника през 1993 г. са убити шестима негови служители или сътрудници. Най-голям отзвук получи убийството на Анна Политковская на 7 октомври 2006 г. Тя бе известна с критиките си към политиката на Кремъл в Чечения.

„Всеки има право да вземе мерките за сигурност, които смята за нужни, стига те да спазват действащите закони“, заяви на пресконференция говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.
Източник: dnes.dir.bg

В сайта WARS.BG показаха убит с отрязан език журналист !

В България свободата на словото също е под огромна заплаха и диктатурата е започнала мащабни акции и репресии в страната ! Според последни данни над 28 000 човека само в София са привиквани и предупреждавани – неофициално сплашвани !
Цветан Цветанов обвинява всички в език на омразата, които критикуват правителството ! А кой да защити журналистите и как да се защитят от Хунтата днес? Виждаме какво стана в Турция със свободата на словото !

Десетки образувани дела срещу разследващи журналисти като Маргарита Михнева и Веселина Томова, набити журналисти като Стоян Тончев, заливани с киселина, подлагани на тормоз и заплахи !
Счупиха паметната плоча на гробът на Бащата на Стефан Пройнов !
А дори самият Премиер ги сплашва със SMS !
Политиците ни са заплаха за журналистиката и свободата на словото, което има право да се защити, но как ?

Наш дълг е да информираме обществото и ние ще го изпълним каквото и да ни струва това !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Loading...

loading...


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.