Световните цени на храните поевтиняват само в България поскъпват


Световните цени на храните поевтиняват само в България поскъпват
ените на храните по света са се понижили с 0,9 процента през октомври спрямо предходния месец в резултат на по-ниските цени на месото, млечните продукти и петрола, съобщи днес Организацията по прехрана и земеделие на ООН (ФАО – FAO), цитирана от Ройтерс.

Индексът на цените на храните на ФАО, който отчита месечните промени в кошницата от зърнени храни, маслодайни семена, млечни продукти, месо и захар, е достигнал средно до 163,5 пункта миналия месец спрямо незначително преразгледаните 164,9 пункта през септември.
Данните за септември преди преразглеждането са отчитали 165,4 пункта.

Според ФАО световното производство на зърнени култури през 2018 година се очаква да достигне 2,601 милиарда тона, което е увеличение с близо 10 милиона тона спрямо предишната прогноза от октомври, но все още е с 57 милиона тона или 2,1 процента под световния производствен рекорд от 2017 година.

Прогнозата на ФАО за световното производство на жито през 2018 година е за 728 милиона тона, което е спад с 4,3 процента спрямо миналата година.

Източник: manager.bg
Само в България цените ръстът а качеството на храната се влошава !
До кога ще търпим това !

Efekt 2

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

 

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Loading...

loading...


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.