Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
изпрати новина
Водещи новини

Светът се обедини срещу Тероризма

Светът се обедини срещу Тероризма

Русия потвърди готовността си да се бори в коалиция срещу тероризма

Министърът на външните работи на Русия Сергей Ларов по време на пресконференция, предадена от телевизионния канал „Россия 24“, потвърди готовността на руската страна да се бори с терористичната заплаха заедно с коалиция, оглавена от Съединените щати. Държавният секретар на САЩ Джон Кери също потвърди информацията за това, че на срещата във Виена Русия и САЩ са обсъждали съвместни действия в борбата с тероризма. Джон Кери каза още, че ще обсъди въпроса с Барак Обама и че САЩ искат да бъдат сигурни, че заедно с Русия ще се борят против забранената терористична групировка „Ислямска държава“, а не срещу умерената сирийска опозиция.

По думите на Лавров, координацията между Русия и САЩ  в настоящата ситуация е важна за целия свят и не бива да се позволи на терористите да надделеят в региона. Той припомни още, че по-рано Русия е предлагала диалог на САЩ по урегулиране на споровете за военните действия в Сирия, но не е получила отговор. При това Лавров отбеляза, че някои участници в срещата по сирийския конфликт не са готови за незабавно прекратяване на огъня.  „Всички биха искали насилието в Сирия да бъде прекратено колкото е възможно по-бързо. Болшинството от делегациите се застъпват за незабавното прекратяване на огъня, но за съжаление, не всички са готови за това“, каза още министърът.

По-рано Комерсант съобщи, че в столицата на Австрия се състоя втората многостранна среща по Сирия. В преговорите взеха участие външните министри на близо 20 държави, представители на Лигата на арабските държави, Организацията за ислямско сътрудничество и Европейския съюз. По-специално, в преговорите участваха държавният секретар на САЩ Джон Кери, ръководителят на МВнР на Русия Сергей Лавров и специалният посланик на генералния секретар на ООН по Сирия Стефан де Мистура. Освен това, в  срещата взеха участие Египет, Саудитска Арабия, Турция, както и Иран.
Източник: bg.rbth.com/

Ние от Blife.eu сме скептични по отношение на САЩ спрямо войната срещу терора, но сме длъжни да оповестим тази новина от най-високо световно значение !

календар
календар

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Русия потвърди готовността си да се бори в коалиция срещу тероризма Министърът на външните работи на Русия Сергей Ларов по време на пресконференция, предадена от телевизионния канал „Россия 24“, потвърди готовността на руската страна да се бори с терористичната заплаха заедно с коалиция, оглавена от Съединените щати. Държавният секретар на САЩ Джон Кери също потвърди ...

Рейтинг на публикацията

Оцени публикацията: Бъди първи!
0