Секретно от ДАНС за аферата на синът на Места и Радан

Секретно от ДАНС и afera.bg

БОМБА! „СЕКРЕТНО“ ОТ ДАНС: ПОСРЕДНИК ПО СДЕЛКАТА С ВАКСИНИТЕ – СИНЪТ НА МЕСТАН. ИСТИНАТА ЗА КОАЛИЦИОННОТО УПРАВЛЕНИЕ И СРЕЩАТА МЕСТАН – РАДАН.

След поемането на министерския пост, Петър Москов и неговите другари, и бизнеспартньори от ДСБ започват доволно да потриват ръце. Най-сетне дойде и тяхното време да хапнат от държавната баница, защото имат да наваксват много за пропуснатото време, в което не са били във властта. Бързайки да свършат многото сделки, изведнъж стигат и до този бартер с многовалентните ваксини от Турция. Тогава балонът се пука и цялата конспирация лъсва с пълна сила по медиите. И най-важното от нея – обратният износ.

С БЦЖ ваксините има документна измама, тъй като в една от партидите за износ ДАНС намери фалшив документ. Агенцията по лекарствата не е издала такъв документ. Много интересно кой е направил този фалшификат и защо толкова се е бързало да се осъществи износът за Одрин.

Ще се опитаме да отговорим на базата на информацията, събрана и анализирана от ДАНС, по този немногозначителен начин:
– може би защото получените от Република Турция ваксини Пентаксим са на стойност 1 045 000 евро, а дарените от Република България БЦЖ ваксини са на стойност 40 000 000 евро. Малка разлика в милиони, които предварително са разпределени като комисионни.
– може би защото посредникът при сделката е синът на Лютви Местан и това е една от причините за обтягане на отношенията с „КОЙ“ в Реформаторския блок, в ГЕРБ, в ДПС и бързата смяна на Местан – далавера за близо 39 милиона евро не е шега работа.
Та какво излиза – събрали се Радан, Петър Москов, генерал Гном, Ваньо Шарков, Тома Томов и Иванка Кръстева и решили как да разиграят картите. Съвсем съзнателно Москов, който иска да го играе отделно и самостоятелно, решава да оставят държавата без ваксини, което само по себе си е престъпление между престъпна небрежност и глупост. Москов и ръководеното от него министерство не влизат в преговори с двете фирми производителки, които произвеждат ваксините и поради голямото натоварване изискват заявката да е подадена поне 18 месеца предварително, поради това решават да обявят търг /за да печелят време и да се протака /. Естествено, двете фирми не се явяват на него. По този начин Москов и компания оставят 6-годишните деца без ваксини за реваксинация. С фалшиви документи и натиск Москов притиска една от националните консултантки да каже, че няма проблем с тези ваксини. Резултатът е, че вече два набора деца не са ваксинирани.
Следващата стъпка на Москов е, че тръгва да търси ваксини от Турция – неясно защо, но ясно с какъв интерес. Пентаксим ваксината не се произвежда от завода „Снофи Пастьор“ – Франция, а от завод в Турция, за който е известно, че няма лиценз за добра производствена практика, който е задължителен за внос в Европейския съюз и по този начин няма как да бъде внесена в страна от ЕС. Точно по тази причина Изпълнителната агенция по лекарствата е отказала да даде разрешение за внос. Големият проблем тук е шестият компонент – срещу хепатит. Той е забранен, защото в него има наличие на живак /5 пъти над допустимото/ и не може да се използва. Поради тази причина ДАНС влезе в склад на МЗ, намери ваксините с живак и ги иззе по нареждане на ВКП за възлагане на експертиза за количеството на живака. Оказа се, че са 100 000 бр., което означава, че нито едно българско дете не е имунизирано. Остана само да се изясни защо Москов и екипът му са въвели в заблуждение правителството да подпише договора за дарение на ваксината. Сигурно, заради това проверката на ВКП е разделена на две и едната част отива в отдел 01 на Специализираната прокуратура. Там ще нищят коя е групата и каква и е далаверата от този бартер.
Отговорът изпреварващо дойде от една дама, настанена за лечение в Окръжна балница София. Дамата е Диана Митева, бивш Изпълнителен директор на Демирбанк България АД и настоящ член на УС на ДСК и нейн изпълнителен директор.
Тази дама се грижи за част от малката сума от 39 млн.евро, както и за другите суми, свързани с министър Москов, придобити от останалите сделки в сектор здравеопазване. Управлението на този скромен капитал се осъществява чрез поредица от тайни срещи между нея и Москов, за съжаление обаче, станали известни и на ДАНС.
Изобщо, изясни се, че Москов не иска да дели със своите, та трябва Радан и Местан да предоговарят порциите. Излиза, че отношенията в политиката не са политически, а чисто икономически и то далавераджийски. Излиза, че сега ще разклатим правителството и ще направим нов политически проект, защото има едни прибрани пари, от които не ни дават. И правилно, как може Москов да прецаква Радан и Местан да гуши без да се отчита на Доган. Не е справедливо, разбира сe.

Efekt 2

Андрей Червенков
Що е казала afera.bg все е вярно !
Източник:afera.bg


Ние от Blife.eu питаме колко кървавави пари са готови да вземат!
Колко струва животът на децата ни в цифри !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Loading...

loading...


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.