Секс – съществува ли връзка между секса и щастието?

Има ли връзка между секса и щастието?

Според ново проучване на Британския университет щастието и сексът са свързани. Учените установили, че дамите, които имат редовен полов живот са по-щастливи. Изследването показва шокиращи резултати по различни въпроси, свързани със сексуалния живот на британците.

Паралелно проучване на списаниe “Top Sante” показва, че 20 на сто от дамите на острова не водят никакъв полов живот. 10 % правят секс по-малко от три пъти годишно, а останалите 60 % се радват на интимни ласки не повече от два пъти месечно.

Допитването било проведено сред няколко хиляди представителки на нежния пол на възраст между 30 и 55 години. Резултатите недвусмислено показват, че има реална връзка между интимния живот и душевното състояние на всяка от дамите.

Efekt 2

Жените, които заявили, че правят секс поне два пъти през седмицата, признават, че са „много щастливи”. За разлика от дамите, радващи се на ласки само два-три пъти месечно. Те определят себе си като „сравнително нещастни”.

Главната редакторка на списанието Джейн Дръкър обобщава получените данни по сления начин:

“Резултатите са едновременно шокиращи и тъжни, особено предвид факта, че сексът ни кара да се чувстваме добре, а това ни помага да живеем по-дълго и е безплатно”.

Малък процент от 9 на сто от жените, правещи секс веднъж седмично, смятат себе си за „много тревожни”. 63 % от дамите, които са необвързани и имат интимни преживявания само 2-3 пъти на няколко месеца, пък прибягвали до консултация с личния си психоаналитик. Тези дами изпитвали засилено чувство на тревожност.

Източник: megalife.bg

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.