изпрати новина
Водещи новини

След 3 г. в ареста, съдът пусна Ахмед Муса срещу 7500 лв.

След 3 г. в ареста, съдът пусна Ахмед Муса срещу 7500 лв.


Окръжният съд в Пазарджик измени мярката за неотклонение на Ахмед Муса Ахмед от задържане под стража в парична гаранция в размер на 7500 лева.
Ахмед Муса е единственият от 14-те обвиняеми за разпространение идеите на „Ислямска държава“, който е с мярка задържане под стража, останалите са с по-леки мерки за неотклонение.

Решението на съда до голяма степен съвпадна с искането на прокурора по делото Недялка Попова, която в края на заседанието се съгласи със защитата, че Муса вече прекалено дълго е в ареста, но настоя за солидна гаранция от 10 000 лв., съобщи в. „Виделина“.

Основната причина за поисканата по-лека мярка в жалбата на подсъдимия бе, че преди два дни са се навършили 3 години от момента на арестуването му на 26 ноември 2014 г. Освен това защитата посочи лошото здравословно състояние на майка му и жената, с която живее на семейни начала, а сестра му и брат му отдавна били се установили да живеят извън България с децата си и не могли да се грижат за майка си.След 3 г. в ареста, съдът пусна Ахмед Муса срещу 7500 лв.

Според защитника на подсъдимия, адвокат Елвира Панкова, не се вижда възможност делото да приключи скоро от една страна, а от друга Ахмед Муса до момента е бил примерен арестант и не е нарушавал изискванията в мястото за лишаване от свобода.

В края на пледоарията си Панкова подчерта, че няма опасност нейният подзащитен да се укрие или извърши друго престъпление и оспори обоснованото предположение на прокуратурата, че той е извършител на деянието, в което е обвинен.

На свой ред прокурор Попова се съгласи, че подсъдимият нямало да се укрие или извърши друго престъпление, но защити внесеното от нея в съда обосновано предположение, касаещо Ахмед Муса.

Решението на окръжните магистрати обаче не е оконачтелно.
То подлежи на обжалване и протест пред Апелативния съд в Пловдив.
Източник: dnes.dir.bg

Припомняме, че пазарджишкият ислямист бе отправил закани, че ще налагат исляма на сила у нас и че който откаже ще бъде убит, а жената и децата му ще бъдат взети ! Християните ще бъдат направени на разпалки !

Все пак идват предсрочни избори, а гетото в Пазарджик може да гарантира десетки хиляди гласове за ГЕРБ ! И така хората, който празнуваха атентати в Париж с музика и танци и с викове „Аллах е велик“ с фойерверки днес вече сред Вас !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Остави коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*