Социален свят

Социален свят Стефан Пройнов


Социален свят или новата матрица на съзнанието !
Кой създаде фалшивите новини и езикът на омразата ?
Някой помни ли кога тръпката беше наистина реална?
Когато, за да се запознаем с някого, трябваше просто да подадем ръка и да се представим, вместо да разпращаме прозрачни покани за измамно приятелство?

Когато, за да покажеш, че харесваш някого, стигаше просто да се усмихнем искрено, вместо да му “лайкваш“ снимките?
Кога за последно първата целувка беше с устни, а не 2 точки и звездичка?
Кога бяха онези емоции и кога дойдоха тези чатове?
Кога усмивките се превърнаха в скоби, а прегръдките в картинки с мечета?
Кога започнахме да се залъгваме, че изтривайки някого от списъка с приятели, го премахваме от живота си?

Кога любовта се превърна в статус, а човекът в профил?
„Истинското доверие никога не се връща.
Най-лошото е да се усъмниш в това, което си твърдял, че вярваш!“ Това е една фалшива матрица, в която всички доброволно решихме да участваме, защото всички така правят !
Социални мрежи пълни с рибки уловени от техните потребности и станали жертва на техните навици! Всички сме жертви на своите слабости, всички сме жертва на една глобална мрежа за комуникация на Фейсбук !
Но какво ни отнема и какво ни дава тази паралелна система на съществуване и дали тя не е преход към едно друго измерение на човешката природа !
Всички сме свързани в един общ космически разум безспорен факт, но и човешката душа не иска кафе или цигара, а тя иска душа, с която бъде да не бъде сама и това е големият кос на глобалните социални мрежи !

След това идват навиците от който сме изтъкани, навикът да запалим цигара с кафето, навикът сутрин преди всичко да си направим кафето, но душата няма нужда от тези неща, но навикът и битовизмът са по-силни и те оформят начинът ни на живот, те оформят битието и житието ни както се изказват по църковно му !
Истината е, че това сърфиране в тези социални мрежи ни правят по-социални, но ни отнемат друго – достъпът до природата, живият контакт, отнемат ни онази сетивност да пипнеш, да усетиш, да вкусиш, ако щете и дори слънчевите лъчи, които да ни погалят ни отнемат !

И това ни променя и ставаме по-агресивни, ставаме по-забързани, по-нервни, по-лоши, ако щете и ще попитате защо ли, ами слънчевите лъчи играят важна роля за нас самите и за цялата планета !

Efekt 2

Ние сме слънчеви създания и всичко около нас е плод на природата, но без слънчевата светлина тя ще загине, но ние сме част от природата и ние загиваме малко по-малко ! Какво са плодовете, зеленчуците, ако не консервирана слънчева енергия, която ние консумираме – те ни зареждат, те ни дават енергия като ние съществуваме така !

Защо от незапомнени времена затворите са били под земята, в тъмни кули и в мрачни и влажни подземия въпрос над който трябва да се замислим !

Много просто, липсата на светлина прави човека слаб, отслабват и съпротивителните му сили и той се предава лесно като може да бъде прекършен, няма енергия, няма воля и духът му се предава !
Когато правим личният избор да седнем на компютъра или да отидем на разходка в парка навикът побеждава и сядаме на компютъра, а дребните страсти да видим еди-кой си или еди-коя си какво и да се изфукаме или да подразним някого са тези неща, който взимат връх в нашият социален живот !

И така емоция след емоция, от злоба до завист, от омраза до каквото се сетиш и така ние започваме да храним душата си с зло вместо със светлина и добрина ! Когато сме сред природата има хиляди неща, които предизвикват положителни емоции – РЕАЛНИ при това !

Сега е много актуално да се говори за фалшивите новини и за езикът на омразата, а дали самите създатели на социалните мрежи не създадоха у хората един фалшив свят, в който да се похвалиш с чуждата кола, да се направиш на богат или да създаваш фалшиви впечатления у другите? Дали тази завист и всички други негативни емоции не се превърнаха в един модел на поведение, един модел на омраза и от там и езикът ни ще е такъв, дали вечното противопоставяне на всички хора не води до език на омраза и сега щели да се борят с това !

Как ще се борят с фалшивото та то всичко е фалшиво – те са фалшиви, ограбвайки парите и времето ни ние губим и душите си и човещината, губим всичко, което ни прави хора !
Огледайте се, всеки е с телефон в ръка и заедно сме, а сме разделени !
Това е новият социален свят, в който пребиваваме, защото това не е живот, това едно фалшиво измерение, което води към едно ново кибер робство, към електронно селектирано и чиптирано управление на едни биологични единици, в който или следваш стадото, или матрицата те изхвърля !

Както казва самият Цветан Цветанов: „Ние ги изваждаме от обществото”!

А дали там извън системата не е истинският живот това е въпрос на който сами трябва да намерите отговорът !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Loading...

loading...


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.