Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
изпрати новина
Водещи новини

Социалната пенсия или ако спечелим, печелим само ние! Ако загубим, губи целият народ!

Ако спечелим, печелим само ние! Ако загубим, губи целият народ!


Социалната пенсия се увеличава с ЦЕЛИ 4,60 лева, депутатската заплата – САМО с поне 300 лева…
Социалната пенсия за старост ще се увеличи с 3,8 % и от 120, 98 лв. ще стане 125, 58 лева месечно, считано от 1 юли 2018 г.

Промяната е заложена в проект на Постановление на Министерския съвет за определяне на нов размер на пенсиите от нетрудова дейност, пише в. Сега.
Увеличението касае и пенсията за военна инвалидност, за гражданска инвалидност, социалната пенсия за инвалидност и персоналната пенсия, както и нормативно установените добавки към пенсиите, които се определят в процент от социалната пенсия за старост:

добавката за чужда помощ по чл. 103 КСО, добавката по Указ № 1611/85 г. от 20.05.1985 г. за увеличаване пенсиите на инвалидите от Отечествената война 1944 – 1945 г. и добавката по чл. 5 от Закона за ветераните от войните.

Проектът на постановление, както и докладът към него, са публикувани за обществено обсъждане на интернет страницата на Министерството на труда и социалната политика и на Портала за обществени консултации със срок за представяне на становища и предложения до 7 юни 2018 г.
Срокът за обществено обсъждане е по-малък от 30 дни, тъй като постановлението трябва да бъде прието от Министерския съвет в най-кратки сроокве, за да има технологично време за оформяне на документите за изплащане на пенсиите в новите, по-високи размери, които да бъдат изплатени още през м. юли 2018 г.

Очакваното увеличение на депутатските заплати през септември ще е с поне 300 лева, коментират запознати и задават въпроса, докога 240 човека, ще са по – важни от хората, които цял живот са се трудили на истинска работа.
Източник: budnaera.com

Ако спечелим, печелим само ние!
Ако загубим, губи целият народ!

календар
календар

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

 

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.