Стефан Пройнов: Скритите знаци на времето

Стефан Пройнов: Скритите знаци на времето


Казвам се Стефан Пройнов и се занимавам с оценки на антично и древно изкуство. Днес ще преобърнем всичко познато наопаки ще говорим за невидимото и как то се преплита с видимото. Тази публикация няма да даде отговори на иманярите и търсачите на съкровища, няма да даде и насоки на тайните общества тя просто ще преобърне някои гледни точки и ще подхрани малко конспирацията вплетени в знаците оставени от древните. Наричаме знаците нишани като те се делят на няколко типа – такива, които се виждат от далеч, а когато сте до тях не такива, които се виждат само от близо, а от далеч не си личат и такива, които се разкриват само пред определени хора.

Древните са имали познание скрити от нас за които днес ние градим хипотези. Например как са премествали огромни късове скали на огромни разстояния и височини. Имаме такива примери в целият свят. Безброй места където има доказателства за преместени огромни обработени късове скали като Великденски острови, храмовете на маите, Египет, менхирите по нашите земи и много други. Говорим за Левитация и звукови вибрации, но само говорим за това, а на практика доказателствата са около нас стига да пробудите разумът си за да ги видите.

Тайни служби, частни корпорации и скрити общества са обзети от манията да открият несметните съкровища трупани от векове, но защо не успяват при наличието на толкова съвременна техника – сателити, геодезични сателит, георадари, термални камери уреди за анализ на земната кора, които показват земните пластове и много съвременна, уреди засичащи радиация и йонни полета техника където изкуствен интелект за секунди анализира информация защо не успяват? Древните оставят знаци за идните поколения, които ние наричаме нишани, но доста от тях са унищожени умишлено от наивните и глупави търсачи на съкровища. Колко пещери са взривени, колко тайни са погребани под тонове пръст и скрити от природата ни? Защо най-големите умове занимаващи се с издирване на несметните богатства се занимават и с окултизъм? Винаги остават следи и техният анализ е ключът към успехът. Само, който умее да анализира данните от съвременната техника, може да намери скритото. Защо обаче древните са ни оставили толкова знаци изсечени в скалите, ако са искали да скрият нещо от нас? Защо във всяка легенда или мит има мистика? Защо във всяка разказвана история има препратки за невидим свят и ако наистина е невидим, защо е разказван от очевидци? Къде се преплитат нишките на реалността и фантастиката, къде се преплитат нишките на видимото и невидимото? Човек вижда това, което знае, което мозъкът му може да обработи, но има и такива, които говорят за други измерения и паралелни светове, за хора и създания като холограми от други светове, които ние познаваме приключенски и исторически филми на Холивуд дали всичко това е плод на фантазия? Кой и какво може да подхрани такива фантазии на различни континенти при различни човешки етноси на различни времеви места?

Efekt 2

В днешно време киното е това, което носи магията на вълшебството, но през вековете кое е носило тази магия, която кара хората да строят огромни статуи и храмове в култ към богове и неземни създания?

Стефан Пройнов: Днес задаваме въпроси не натрапваме мнения, защото ние сме хиляди, което на практика са хиляди гледни точки? Древните са оставяли своите нишани – знаци, с които са показвали енергийните места където са извършвали своите ритуали и са отдавали почит към онова, което ние знаем можем да си обясним днес. Къде е най-добре да скриеш огромно съкровище, което не можеш да преместиш без да бъде забелязано, ако не в друго измерение, ако не в друг паралелен свят, което ние най-общо назоваваме с думата магия? И ако разбойниците и хайдутите не са били магьосници то поне са използвали такива защитени места използвани от векове от предишните цивилизации може би?

Затова и митовете и легендите се създават от фактите, а днешният им прочит преминава през призмата на познанието и интерпретацията на всеки един от нас. Затова и суеверието е силно изявено при авантюристите отдали животът си на запленената мечта да открият съкровищата на предците ни. Затова казват, че на еди кой си не му е дадено казват, че златото избира на кого да се покаже, казват, че не му било писано, казват какво ли не за прокълнато имане и правят всякакви ритуали, които са свързани с онзи окултен скрит и мистичен свят, надявайки се именно да преодолеят бариерите поставени от древните да излъжат съдбата и да забогатеят, но всяко нещо си има цена – мнозина губят животът си, други губят разсъдъка си, трети пропиляват животът си, но всеки плаща, ако не той то децата му.

Стефан Пройнов: Скритите знаци на времето трябва да бъдат комплексно разглеждани като само историци , археолози, иманяри и окултисти по отделно не биха сглобили пъзелът на времето, а трябва и парченце магия. А магията кой може да им я даде?

Унищожаването на знаците е най-голямата глупост на съвременните последователи на Индиана Джонс – те знаците оцелели хиляди години за да достигнат до нас, а ние какво ще предадем на идните? Както казва Баба Ванга „за някой неща не им е дошло времето“, а как без знаци идните ще ги намерят? Вярваме или не има неща за които не сме дорасли да ги разберем както казва агент Мълдър „истината е някъде там“?
Ако ние не вярваме в окултни науки и всички тези неща са “бабени деветини” то защо тогава Борис III и Людмила Живкова са се интересували толкова усилено от тези съкровища? Все пак те са имали всичко за което можем да мечтаем ние малките хора!

 

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.