Стоян Тодоров: Този коментар не заслужава внимание

Стоян Тодоров: Този коментар не заслужава внимание Stefan Projnow,Стефан Пройнов


Стоян Тодоров за изказването на от изпълнителния директор на НЕК и зам. на БЕХ, г-н Петър Илиев
Чета днес в “24 часа” откритието на века на г-н Петър Илиев – язовир не може да се изплаща от ВЕЦ към него. Това по повод “Цанков камък”, който господинът по тази причина обяви за ненужен на НЕК.

Този коментар не заслужава внимание заради пълния непрофесионализъм на изказа, но той е направен от изпълнителния директор на НЕК и зам. на БЕХ, което го прави опасен за електроенергийната сигурност на България! Господинът сигурно е забравил колко язовира има в подчиненото му дружество “Язовири и каскади” и, че нито един от тях не се изплаща от електроенергията,произведена с водите му.

Господинът твърди, че тези язовири се използват само месец и половина (което ако не е преднамерена лъжа, е прах в очите на непосветените), но забравя да спомене, че около 9% от произведената електроенергия годишно у нас е от тези язовири.

Efekt 2

Гоподинът явно се е включил в хора на политиканите, за които поне е извинително да не са професионалисти и да преследват тясно партийните си цели. За него обаче това е непростимо.

И два въпроса, които не са му удобни, но би трябвало да отговори на тях:

1. Защо не тропне със същата категоричност по масата и не поиска пътят и тунелът при “Цанков камък”, единствено които не са нужни на НЕК, да бъдат дадени на АПИ, а парите за тях да покрият остатъка от кредита по проекта?
2. След като е такъв борец за икономии и противник на споредн него безсмислени харчове, получава ли и получавал ли е възнаграждение за участие в управлението на най-скандалния проект на ГЕРБ, даващ основание за дълбоки съмнения за корупция, кръгове и обръчи около Прокопиев, Трайчо Трайков, Росен Плевнелиев и сие (да не пропуснем и Министър председателя Бойко Борисов I-ви, по чието време става това) – проекта ХЕК “Горна Арда”?
Автор: Стоян Тодоров

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.