Съкращения в МВР

 

12170313_907569852669966_922179915_n

ГОРЕЩО: СЪКРАЩАВАТ АДМИНИСТРАЦИЯТА В МВР. МАХАТ ИМ 20-ТЕ ЗАПЛАТИ ПРИ ПЕНСИЯ! ДАЛИ АРМИЯТА НЕ Я ЧАКА СЪЩОТО?

МВР реже чиновници, вече няма да им дава 20 заплати при пенсия! Увеличават обаче полицаите!

Администрацията на МВР ще бъде съкратена, а броят на полицаите увеличен, пише „24 часа”, като се позовава на план за реформа на МВР, върху който работят вицепремиерката и вътрешен министър Румяна Бъчварова и министърът на финансите Владислав Горанов. Поне 1000 души от администрацията ще бъдат прехвърлени към полицейски функции, обясни Бъчварова. Можело новите полицаи да се окажат и много повече. Окончателният вариант на промените трябва да е готов до месец.

Efekt 2

“Все още има дирекции, за които нямаме окончателно решение дали ще са с полицейски, или с административни функции”, обясни Бъчварова. Според разчети на нейния предшественик Веселин Вучков в МВР има над 5000 служители, които той нарече полу-чиновници, т.е. вършат и полицейска, и чиновническа работа. Още над 6000 са чисти чиновници.

Планът на Бъчварова и Горанов предвижда хората в МВР, които нямат полицейски функции, да не ползват привилегиите по закона за ведомството – ранно пенсиониране и обезщетения, а да са равни на другите чиновници.

Ще бъде променен и механизмът на обезщететяване при напускане на МВР или пенсиониране, каза Бъчварова. Сега при напускане на системата служителите имат право на до 20 заплати обезщетение. Вицепремиерката обаче не посочи какъв ще е новият механизъм, тъй като все още се работело по него.

Вероятно ще бъде въведена практиката от Закона за държавния служител за обезщетяване с до 10 заплати. Не е ясно дали работещите в момента в МВР или пенсионираните по сегашните правила ще си получат 20-те заплати.

Според Бъчварова трябва държавата да спази поетия първоначално ангажимент. Горанов обаче отказва да и? даде 21 млн. лв. за изплащане на обезщетения на пенсионирани тази година полицаи. /БЛИЦ

В армията и в МО също се чакат съкращения. Очаква се да бъде обсъден варианта и с 20-те заплати на военните и цивилните служители да бъдат намалени.
Източник: pan.bg/

Ние от Blife.eu питаме тези структурни реформи нужни ли са при и без това обърканите и подложените на допълнителен стрес от многото командировки по границата Български полицай ? Истински реформи в МВР не са правилни от десетилетия!Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

от administrator