Сълзи от щастие и думи от болка

Сълзи от щастие и думи от болка


Сълзи от щастие и думи изречени от болка! За един свят без детски сълзи !Мобилизация !
Всяка седмица гледам бригадата и накрая не мога да стърпя сълзи !
Да гледаш “Бригада нов дом“ и да плачещ от радост, че там някъде има и добро, макар комерсиално и рекламно, но добро !
Да гледаш сълзи всеки ден, но не всеки ден виждаш сълзи от радост !
Гледаш и бършеш сълзи и в главата ти нахлува друга емоция – гняв и ярост и започваш да роптаеш „мама Ви и политици крадливи, мама Ви алчни гадове от народа, там сте поставени за народа Български да работите, а Вие само крадете и лъжете и грабите този народ“!
И така не те са виновни, а ние, че все мълчим и си траем и те все по-нагли стават, все по-безочливи, а ние все по-бедни, все по-болни и все зле живеем !
„Бригада нов дом“ показва семейства с тежка съдба, но нима тя не е такава и на милиони кажете?Сълзи от щастие и думи от болка

3.4 млн. българи, или близо 50% от населението у нас, живеят около или под линията на бедност, сочат данните на Евростат, цитирани от социалното министерство. Линията на бедност у нас към края на 2014 г. е 286 лв. на човек месечно.

Според Евростат под нея са около 13% от хората у нас. Останалите са заплашени от бедност – за такива се смятат хората, които преживяват с не повече от 60% от средния доход за страната. Според последните налични данни на Европейската статистическа служба страната ни неизменно е на първо място в ЕС по този показател – около 48-49% от хората у нас са заплашени да изпаднат в нищета. Следващата държава в ЕС с най-висок процент е Румъния, където малко над 40% от населението е в тази ситуация. Над половината от децата у нас – 51.5%, живеят в риск от бедност, а при пенсионерите процентът е още по-висок – близо 58. Логично при тези две групи България също заема първите места. В същото време има и близо 210 хил. души, които не работят, защото здравословното им състояние не го позволява.Сълзи от щастие и думи от болка

Efekt 2

И така отидете на село и се огледайте – 4 от 5 къщи са полуразрушени, дворовете изоставени потънали в тръни и самота !
Санират блоковете отвън, но колко зле живеем отвътре?
Тежък битовизъм ни е поробил и в борбата за насъщният се лишаваме от много неща и все от неща свързани с нас самите и нашият дом ! Лишения от здраве, лишения от нормалност, лишения от всичко !

А ние търпим игото икономическо и наложено от нашите политици !
За това и вместо да си плачем и говорим не ли е по-добре да се вдигнем всички и да им заявим „стига толкова“, да им кажем твърдо, че искаме благоденствие и добър живот и след като имат милиони, който се крадат от мафията и политиците може да ги има и за хората като мен и Вас !Сълзи от щастие и думи от болка

Време е да кажем всички заедно „стига толкова“, време е да изхвърлим боклука от властта и да си направим всички нов дом – нова България ! Един различен свят няма как да бъде построен от безразлични хора !
За един свят без детски сълзи длъжни сме !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.