изпрати новина
Водещи новини

Сълзи от щастие и думи от болка

Сълзи от щастие и думи от болка


Сълзи от щастие и думи изречени от болка! За един свят без детски сълзи !Мобилизация !
Всяка седмица гледам бригадата и накрая не мога да стърпя сълзи !
Да гледаш “Бригада нов дом“ и да плачещ от радост, че там някъде има и добро, макар комерсиално и рекламно, но добро !
Да гледаш сълзи всеки ден, но не всеки ден виждаш сълзи от радост !
Гледаш и бършеш сълзи и в главата ти нахлува друга емоция – гняв и ярост и започваш да роптаеш „мама Ви и политици крадливи, мама Ви алчни гадове от народа, там сте поставени за народа Български да работите, а Вие само крадете и лъжете и грабите този народ“!
И така не те са виновни, а ние, че все мълчим и си траем и те все по-нагли стават, все по-безочливи, а ние все по-бедни, все по-болни и все зле живеем !
„Бригада нов дом“ показва семейства с тежка съдба, но нима тя не е такава и на милиони кажете?Сълзи от щастие и думи от болка

3.4 млн. българи, или близо 50% от населението у нас, живеят около или под линията на бедност, сочат данните на Евростат, цитирани от социалното министерство. Линията на бедност у нас към края на 2014 г. е 286 лв. на човек месечно.

Според Евростат под нея са около 13% от хората у нас. Останалите са заплашени от бедност – за такива се смятат хората, които преживяват с не повече от 60% от средния доход за страната. Според последните налични данни на Европейската статистическа служба страната ни неизменно е на първо място в ЕС по този показател – около 48-49% от хората у нас са заплашени да изпаднат в нищета. Следващата държава в ЕС с най-висок процент е Румъния, където малко над 40% от населението е в тази ситуация. Над половината от децата у нас – 51.5%, живеят в риск от бедност, а при пенсионерите процентът е още по-висок – близо 58. Логично при тези две групи България също заема първите места. В същото време има и близо 210 хил. души, които не работят, защото здравословното им състояние не го позволява.Сълзи от щастие и думи от болка

И така отидете на село и се огледайте – 4 от 5 къщи са полуразрушени, дворовете изоставени потънали в тръни и самота !
Санират блоковете отвън, но колко зле живеем отвътре?
Тежък битовизъм ни е поробил и в борбата за насъщният се лишаваме от много неща и все от неща свързани с нас самите и нашият дом ! Лишения от здраве, лишения от нормалност, лишения от всичко !

А ние търпим игото икономическо и наложено от нашите политици !
За това и вместо да си плачем и говорим не ли е по-добре да се вдигнем всички и да им заявим „стига толкова“, да им кажем твърдо, че искаме благоденствие и добър живот и след като имат милиони, който се крадат от мафията и политиците може да ги има и за хората като мен и Вас !Сълзи от щастие и думи от болка

Време е да кажем всички заедно „стига толкова“, време е да изхвърлим боклука от властта и да си направим всички нов дом – нова България ! Един различен свят няма как да бъде построен от безразлични хора !
За един свят без детски сълзи длъжни сме !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Остави коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*