На тази дата преди 70 години започна национализацията!

На тази дата преди 70 години започна национализацията!

И днес не е по-различно само дето не хората, а мафията национализира!
Преди 70 години в България се приема закон, с който фабрики, банки, магазии минават в ръцете на държавата

На 5 март 1948 г. VI Велико Народно събрание на България приема Закон за национализиране на едрата градска недвижима собственост. Национализация е актът на прехвърляне на частна собственост, а понякога и общинска собственост, в държавна собственост. Социалистическата национализация е акт, извършен от представителите на народната власт. Тя ликвидира частната собственост върху средствата за производство и частните компании – фабрики, банки, застрахователни дружества, магазии, занаятчийски работилници. Национализацията започва през 1946 г. с одържавяване на застрахователното дело.

Efekt 2

На 17 май 1947 г. Политбюро на ЦК на БКП създава специална тайна комисия със задачата да изработи предложение кои предприятия да бъдат национализирани. Пак нелегално се подготвят кадри, които да заемат ръководните длъжности на тези компании. На 23 декември 1947 г. рано сутринта специално подготвени кадри за бъдещото управление на предприятията за национализиране и милиционерски части блокират достъпа на собствениците до архива, касата и управлението. Създаденият Закон за национализацията на частни индустриални и минни предприятия за провеждането на този акт е приет от VI Велико Народно събрание същия ден по-късно в 10 ч. В 11 ч. собствениците са изгонени от предприятията си, иззети са всичките им документи, както и ключовете на фабриките и са назначени коменданти, които да охраняват вече държавните фабрики.

Така на практика държавата тръгва по нов път – по пътят на колхозите и работническите движения, по пътят на държавността ! Край с бедността и разделението на класите на бедни и богати, край с бедността! Хората рамо до рамо изградиха с бригадирски движения страната, язовири, магистрали, фабрики и всички заводи бяха изградени от хората за хората ! Няма безработица, няма бедност и за всеки имаше не много, но нужното – достатъчно !

Днес пак сме свидетели на национализация, но мутренска и мафиотска като виждаме как мафията граби през държавата, но не за народа, а за тях – мафиотите и олигарсите !
Този път народът е грабен през КТБ, ЧЕЗ и другите заводи, а това са само една малка част от това, което се вижда от това, което не може да се скрие ! Колко бизнесмени си прехвърлиха бизнеса, колко бизнеси смениха собствениците си, колко бизнесмени бяха разстреляни без съд и присъда ? Този път мафията национализира благата, а народът си трае !

Дали пак ще се върне властта в ръцете на народа и ресурсите, и благата зависи от народа, но вече народ не остана в страната, а само болни, стари и бедни с наведени глави ! Такива процеси са възможни само когато има маси, а в България няма пролетарии нито работнически класи, няма кой да организира такова мероприятие без мафията да го посече на място ! Затова и само спомените ще останат докато мафията Ви ограбва !
После кажете, че няма паралелна държава !

 

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

 

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.