изпрати новина
Водещи новини

УАЗ

УАЗ

УАЗ НАЙ ЖЕЛЯЗНАТА МАШИНА !
Над четири милиона автомобила от над 100 модификаци, като е реализирал износ в над 100 страни в света.

Историята на завода тръгва от 1941-а, когато Московският автомобилен завод ЗИС е бил евакуиран в Уляновск. Отначало са били правени боеприпаси и авиационни снаряди, а през февруари 1942-а работещите под открито небе работници са изпратили на фронта първите ЗИС-5. През годините на войната УАЗ е успял да изпрати на фронта над 7000 автомобила и 20 000 двигателя.

Визитна картичка на автозавода е УАЗ-469, създаден по специална поръчка на въоръжените сили всъдеход, успешно преминал и в цивилния живот, като основен автомобил за придвижване в колхозите. Първият УАЗ 469 слиза от конвейера на 15 декември 1972-а и за три десетилетия от него са произведени над 2 милиона броя в различни модификации.

В 2011-а Уляновският автомобилен завод планира пускането на 57 000 коли. В момента моделната гама на УАЗ включва над 10 модела и около сто техни модификации, включително UAZ Patriot, Pickup и Hunter.

Източник: auto-press.net

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

 

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Остави коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*