Унищожени са над 20 дка гори в парк „Витоша“

Унищожени са над 20 дка гори в парк "Витоша"

През последните две седмици в природен парк „ Витоша “ са били изсечени над 20 декара млада гора

За това алармира в профила си във „Фейсбук“ природозащитникът и бивш шеф на парка Тома Белев. Той е публикувал и снимки на багерите в планината.

Дръвчетата са били закупени с европейски средства и засадени в района на скиписта „Витошко лале“ с доброволен труд.

Представители на няколко институции са направили проверка на място и са установили размера на варварската сеч, посочват още природозащитниците. В констативния протокол от инспекцията е посочено наличието на три тежки машини.

Не е ясно обаче кой е техният собственик. Проверяващите са констатирали разораване и увреждане на горния почвен слой, както и унищожаване на смърчовите фиданки.

Тази нощ доброволци организират граждански патрул край багерите, за да не може фирмата, която е разчистила младата гора, да ги изнесе без последствия.
Източник: sofia.topnovini.bg/

Efekt 2

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Loading...

loading...


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.