Хибридни клевети

Хибридни клевети

Хибридни клевети или невидимите битки !

Хибридните войни са понятие, което се използва за информационните войни или пропаганди водени от воюващи сили !

Най-известната такава е тази между САЩ и Русия !

Тя се води като и двете страни се обвиняват за разпръсване в интернет пространството на фалшиви новини и по този начин манипулират общественото мнение !

Efekt 2

В тази глобална мрежа интернет няма как да не попадне и малката България ! Тук хибридните войни се водят на различни фронтове, а такава между Русия и САЩ няма реално !

Но когато става дума за лъжи, лесно е да бъдат измислени!
Истината е, че в действителност тази хибридна война е в тежест на службите, защото информационният спектър е силно замърсен и на ЦРУ им става все по-трудно да отсяват житото от плявата !

Това са хората, които никога не се усмихват, не говорят, но внимателно анализират всяка информация в интернет и пресата! С развиване на социалните мрежи филтрирането става все по-трудно и големите концерни усилено се надпреварват кой ще създаде най-добрият анализираш изкуствен интелект, който замени стотиците хиляди агенти, които получават пари за това ! Над 75% от сводките на ЦРУ централите във всички държави правят своите рапорти грами към централата базирани на пресата и жълтата преса !

Представяте ли си колко НЕИСТИНСКА ИНФОРМАЦИЯ складира фермата на ЦРУ !
Руските служби си имат свое разузнаване, сателити и сверяват информацията минимум от три независими източника и следят всички горещи точки.

Така те анализират противникът си, те работят и обработват само проверена информация и всички изказвания на голямата червена къща винаги са непоклатими ! ЦРУ обаче обичат хаосът и импровизацията като те съществуват за анархията, която е техният свят !

От времето на Хари Труман, който е казал “Ако не можеш да ги убедиш, объркай ги.” Е така !

И затова и службите им винаги са затрупани с ненужна информация, аналитичните им звена са затрупани с клюки и тук идва импровизацията, но когато става дума за реални военни действия не става да се импровизира и именно затова се бомбардират училища и детски градини както и болници по погрешка, защото източниците на информация са ненадеждни и работата им е некачествена !

Така и става когато анализират и самият информационен спектър наречен ХИБРИДНИ НОВИНИ !Хибридни войни

Ако някой блогър или влогър, или някой журналист, или най-обикновен драскач реши да си измисли нещо, но го облече с думи, които да му придадат някаква автентичност и да заприлича на истина и три малки медии го припишат или пренапишат без да посочат източника и ето ви една лъжа, която се е превърнала в ИСТИНА !

През 1983 г. приблизително 50 корпорации са контролирали огромното мнозинство от новинарските медии в САЩ.
Сега собствеността на новинарските медии е концентрирана в ръцете на само шест невероятно могъщи медийни корпорации. Чудите се защо в България има медийна война срещу нашата малка медийна група ли, ами ние сме свободни и не работим нито за САЩ, нито за РУСИЯ !

За сега медиите на ИВОТО ПрОКОПИеОФФ поведоха война срещу нас ! Ще бъдем обвинявани в русофилия, в омразна реч, във фалшиви новини, заклеймяване като тролове и всякакви неистини !

Как става това ли, ами лесно е !
За целта трябва да си направите няколко фалшиви профили във Фейсбук ! После да си направите няколко страници и групи !

След това си съчинявате някаква помия по когото си поискате, започвате да я разпръсвате из социалната мрежа !
След това няколко сайта преписват тази лъжа и долна манипулация и я обличат в достоверен формат, но излизат от отговорност като цитират като източник фалшивите Фейсбук страници или групи, или профили !

https://www.facebook.com/chistnet/videos/vb.1623163077990932/1654044338236139/?type=2&theater

ВАЖНО УТОЧНЕНИЕ !
Всичко, което се публикува във Фейсбук е собственост на Фейсбук и никой не носи отговорност за това !

Макар че се правят опити да бъде контролирано и това може би един ден ще бъде променено ! И така вече името ви, фирмата ви, животът ви става достояние на цялата социална мрежа !

Но това е нетрайно като информация, защото динамиката във Фейсбук е толкова голяма, че всяко чудо за три дни, понякога е за часове !
Тук идват на помощ няколко сайта, които са регистрирани на физически лица !

И Вашият бизнес, живот и съдба вече трайно се документира в сайтове, а те се индексират в ГУГЪЛ, а това устава за цял живот и който и когато да напише името Ви ще излязат тези публикации в сайтовете !

Така човекът, който търси информация за вас ще си изгради мнение за вас от тези публикации !
Това се използва за да бъде очернен някой, за да блесне, друг за мръсна подла игра, но ефективна срещу слабите психики !
ПИАР фирмите за личностно изграждане го знаят и те така работят, а това е тяхната хибридна война !

Тук войната се води на езикът на ГУГЪЛ, тук войната е на ТАГОВЕ (думичките на който се индексира дадена публикация)!
Има един виц: Един шеф на фирма казва на свой приятел: – Братле уволних програмиста си! – И той какво? – Ами нищо, просто сега когато напишеш в ГУГЪЛ думичаката пед@л моето име излиза на първа позиция !
Та и така тук идват на помощ така наречените СЕО оптимизатори !

Зависи кой за какво им плаща, без да влизам в технически подробности, тяхната работа е да издигнат дадена публикация до първите позиции на ГУГЪЛ или да свалят друга по-назад и дори да бъде махната ! Понякога се ползват и квакери за второто !

Цените на услугите на СЕО оптимизаторите варират от няколко десетки лева на статия до 5000 лева и дори до много повече като зависи за коя думичка ще се борят или колко е голямо ЕГОТО на клиента! 
И така в медиите се водят войни хибридни, мръсни и подли на всички фронтове !
И най-често крадеца вика дръжте крадеца, а другото въпрос на умения и сблъсък на екипи ! Наскоро нашумя една подобна история по ЧЕРНО СЕО на една малка медийна група на която и се посегна от големите проамерикански батковци !

Става дума за свобода на словото, но сами виждате, че не става дума за свобода, а за война на словото !

Защо война ли ?
Ами всеки един от нас когато иска да потърси някаква информация в интернет без значение каква е тя пита ЧИЧО ГУГЪЛ нали ?
А кой казва на ГУГЪЛ какво да ви каже, някой задава ли си въпроса ?

Това са медиите !

Още за световните медии – шестте корпорации, които съвместно контролират американските медии в момента, са Time Warner, Walt Disney, Viacom, News Corp (собственост на Рупърт Мърдок), CBS Corporation и NBC Universal. Взети заедно “големите шест” тотално доминират в новините и развлеченията в САЩ. Но дори тези области от медиите, които “голямата шесторка” не контролира изцяло, стават все по-концентрирани. Например Clear Channel в момента притежават над 1000 радиостанции в САЩ. Фирми като Google, Yahoo и Microsoft пък все повече доминират в Интернет.

Но именно “големите шест” са тези, които предизвикват най-големи опасения. Когато имаш контрола върху това, което повечето граждани на Америка гледат, слушат и четат, получаваш огромен контрол върху начина им на мислене. А кои са тези, които искат да контролират съзнанието ви у нас !

МОЖЕ И СКОРО ДА ВИ КАЖЕМ КОИ СА И ДА ДОКАЖЕМ !

Истински свободната медия може да каже всичко за всеки, защото това се нарича свобода на словото !
Другото е истинска война зад това слово !
Но когато успееш с хиляди думички да пребориш лошите тогава ставаш меко казано неудобен! Ето няколко примера като нагледен пример !
Но ние благодарим за рекламата, която са ни направили лошите астероидни батковци с грантове по 6 милиона от фондацията „Америка за България”! Благодарим им, че ни направиха реклама и доказаха, че не са от най-истинските, но за сметка на това са най-купените и най-зависимите !

И сега те решиха да си почистят къщичката за която нямат нотариален акт за собственост на интернет пространството !

Та благодарим Ви за рекламата, която ние не можем да си платим по вашият ценоразпис, но пък можем да си отработим !

Както казваме винаги ИСТИНАТА ИМА ПРАВО ДА БЪДЕ ЧУТА ! НО НЕ ВИНАГИ ИСТИНАТА Е ТАЗИ, КОЯТО ВИ КАЗВАТ! В ПОВЕЧЕТО СЛУЧАИ ТОВА Е ТАЗИ, КОЯТО ГИ УСТРОЙВА, НО НИЕ ЩЕ ПРОДЪЛЖИМ ДА ВИ ИНФОРМИРАМЕ, ЗАЩОТО КАКВО ТУК ЗНАЧИ НЯКАКЪВ САЙТ ЕДИН ДА ПАДНЕ, ДРУГ ЩЕ СЕ ВЪЗДИГНЕ! ВАЖНА Е БОРБАТА И СВОБОДАТА НА СЛОВОТО ДА ВЪЗТЪРЖЕСТВУВА !

 

Фалшивите новини са направени така че да ви разсмеят или да си личи че са такива !

Едно е да използваш Не истини като шега друго е като вреда те трябва да бъдат разследвани не ние ние сме застанали с позиция имена и лица !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.