Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
изпрати новина
Водещи новини

Холандия забрани частично никаба и бурката

Холандия забрани частично никаба и бурката

Холандия!
Целта на закона е училищата, болниците и обществения транспорт да бъдат по-безопасни
Горната камара на холандския парламент прие закон, забраняващ носенето на „скриващи лицето облекла“ в обществени сгради като училища, правителствени офиси и болници, предаде „Ройтерс“.

Долната камара одобри законопроекта през 2016 г. след неуспешни опити за цялостна забрана на бурката и никаба.
Новият закон забранява всички облекла, скриващи лицето, например каски за мотори и ски маски, в обществени сгради, но не и на улиците.

Целта на закона е училищата, болниците и обществения транспорт да бъдат по-безопасни, но според критици той е насочен срещу ислямските покривала като бурка и никаб.
През 2015 г. основният консултативен орган към холандското правителство увери, че изборът да се носи ислямско покривало е защитен от конституционното право за свобода на религията и че не вижда никакво основание за ограничаване на това право.

Холандският закон е представен от правителството като „религиозно неутрален“ и няма толкова голям обхват, колкото във Франция и в съседна Белгия.

Жените в Холандия, които носят бурка или никаб са не повече от 400.
Източник: segabg.com

И в България има забрана но тя не спазва дори има показност при употребата им !

Благодарение на Бойко Борисов и ГЕРБ цяла България ще се напълни с такива облекла!

календар
календар

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

 

Сайта не носи отговорност за написаните коментари