Целият кабинет с призовки, a само Борисов няма, защо ?

Целият кабинет с призовки, a само Борисов няма, защо ?

Борисов знае за ваксините но си трае!

Призовка не е получил само премиерът Всички министри от втория кабинет „Борисов“ са призовани за разпитани в Столичното следствие, съобщи за „24 часа“ говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.
Министрите от кабинета в оставка ще обясняват пред прокуратурата как се вземат неприсъствени решения, уточни тя.
Именно с неприсъствено решение на МС е сключен договорът за бартер на ваксини. С решение на Министерския съвет от 28 май 2015 г. е одобрено дарение на ваксини, така че двете страни да се снабдят с ваксини, необходими за нуждите на имунизационния календар на България и Турция.

По-рано днес за бартера с Турция беше обвинен здравният министър Петър Москов. Призовка не е получил само премиерът в оставка.

Това съобщиха от : 24chasa.bg
През 2015 година ние от blife.eu публикувахме на 20 Октомври следната статия !

опасни ваксини с живак от Турция
Опасни ваксини с живак от Турция

УЖАС! Внесоха опасни ваксини с живак от Турция, води до неизлечими болести

Особено опасна ваксина срещу хепатит В, съдържаща живак, е внесена у нас от Турция. Това става ясно от документи, с които Фрог нюз разполага.
Ваксината Еувакс е произведен в Южна Корея и е забранена за употреба както от Европейската агенция по лекарствата, така и нашата Изпълнителна агенция заради високото съдържанието на т. нар. тиомерсал, в който има живак. В медицинската практика са описани случаи, при които ваксината, използвана при деца, е довела до тежки и неизлечими заболявания като множествена склероза и аутизъм.
Оказва се, че опасната пратка е влязла у нас на 21 юли т. г., заедно със 100-те хиляди петвалентни ваксини за децата, дарени от южната ни съседка, става ясно още от документите. Подготовката за внасянето на Еуваксът започва, когато на 9 март. т. г. здравното министерство, спазвайки задължителната процедура, иска одобрение от Изпълнителната агенция по лекарствата да се внесе както въпросната ваксина, така и петвалентната, известна още като Пентаксим. От агенцията са категорични, че за втората няма проблем и тя може да се постави на деца. Експертите обаче връщат отговор, в който изрично отбелязват, че Еуваксът е забранен за страните от ЕС и той на трябва да се взима. Посочено е, че той е забранен за употреба, като се изтъкват две основни причини-едната, че ваксината съдържа тиомерсал в големи количества и втората-че не може да се използва в рамките на имунизационния календар.
Има данни, че е правен опит становището на агенцията да се промени така, че ваксината да се внесе безпрепятствено. Това, обаче не се е случило, защото никой не е посмял да си сложи главата в торбата и да разпише документ с невярно съдържание. Експертите остават на твърда позиция, че Еуваксът за нищо на света не трябва да стига до българските пациенти и особено до децата. На 28 май министрите одобряват споразуменията за дарение от Турция. Решението се взима бързо, най-вече заради разразилия се скандал с липсата на ваксини срещу дифтерит, тетанус, коклюш и полиомиелит.
Нещата затихват до момента, в който ваксините не се появяват на митницата. В митническата декларация е отбелязано, че се внасят 200 000 ваксини, като половината от тях са дългоочакваните петвалентни ваксини Пентаксим. Обикновено, когато на границата се появи пратка с лекарства, от митницата ни предупреждават за това. За вноса на въпросните ваксини, обаче никой не ни се е обаждал, каза пред Фрог изпълнителният директор на ИАЛ Асена Стоименова. Тя е озадачена, че този път граничните власти са пропуснали да ги уведомят. Не скри учудването си, че е намерена вратичка Еуваксът да бъде все пак внесен. Има и друг скандален факт. Ваксините са придружени от листовка, в която се посочва, че ако възникнат проблеми при използването й, трябва да се потърси помощ от структурата, отговоряща за ваксините в Турция, което противоречи на всички правила. Това е недопустимо, категорична е Стоименова.
До този момент съдбата на опасната ваксина е напълно неясна. Според експерти в лекарствения бранш по-вероятно е тя да стои складирана и да се чака момент, в който да се пусне за употреба. Втората възможност е да е унищожена по документи, но в същото време да е продадена и изнесена в друга страна. Най-малка е вероятността ваксината да е върната обратно. Спецове са категорични, че случаят е изключително тревожен и касае националната сигурност на страната ни. Тиомерсалът е живачна органична сол, която влияе пагубно върху централната нервна система като дори в малки количества може да предизвика опасни последици за здравето на човека. Особено е опасен за плода и детето в ранния период на живота му. Живакът има токсично въздействие върху нервната, храносмилателната и имунната система, белия дроб, бъбреците, кожата и очите.
Фрог разкри и друг също толкова скандален факт. Оказва се, че България е имала възможност да вземе ваксини от призната в цял свят френска фирма. Защо, обаче е отказана офертата и се е прибегнало до ваксините от Турция.Становището на Изпълнителната агенция по лекарствата, че ваксината Еувакс не е разрешена да се използва, е от месец март т. г.
Източник : frognews.bg/ blife.eu

Efekt 2

Днес ние от Blife.eu питаме дали прокуратурата ще разследва по-надълбоко или се цели да се изчисти името на Москов ?

Защо прокуратурата не изследва имунизираните деца за съдържанието на живак в черният дроб на децата и в простатата на малките момченца ?

Или пък престъплението се свежда до кой и как подписал, а кой какво е инжектирал не е от значение ?

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

 

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Loading...

loading...


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.