Четете внимателно важно е ! Има много въпроси без отговори за Хитрино

Четете внимателно важно е ! Има много въпроси без отговори за Хитрино
Четете внимателно важно е ! Има много въпроси без отговори за Хитрино

Четете внимателно! Има много въпроси без отговори за Хитрино:

1. Кой нормален и недрогиран машинист/шофьор ще кара със 80 км/ч и то в завой, при положение че много добре знае, че след около 300 – 500 м. трябва да спре и да изчака да мине друг влак и тегли 26 броя цистерни?<
2. Защо бе това масирано и продължително присъствие на мястото на катастрофата на Премиер, Гл. Прокурор, Министър на МВР, Гл. Секретар МВР, Гл. Комисар на ГДПБЗН, Министър на Транспорта, Министър на Здравеопазването!?!?
3. Защо бе евакуирано цялото население на с. Хитрино за толкова дълъг период ?!?!

4. Защо първия ден, когато още горяха цистерните, Премиерът си правеше селфита в непосредствена близост с цистерните с гологлави, без лични предпазни средства пожарникари и полицаи!?!?!
5. Защо на 2-я ден след загасяването на огъня „изведнъж“ се взе решение за евакуация на хората? Нима първия ден не беше толкова опасно и какво промени обстановката от втория до 12-тия ден в Хитрино!?!?!
6. Защо отказаха помощта от Унгария, Израел, Турция и Румъния, а после помолиха населението да дарява пари чрез СМС-и?!?!?
7. Защо бе нужно да се докарват кранове от Румъния, при положение че в България има такива кранове?!?!
8. Защо са нужни тези тежки кранове, при положение че цистерните се изпразват и после се вдигат? Празни тези цистерни тежат около 15 тона и могат да бъдат вдигнати от малки кранове…

9. Какъв бе този теч от пробитата цистерна, та да тече без прекъсване 12 денонощия ?!?!? Нали отворът/дупката в цистерната не е няколко мм, а е с размера на поне 10 см. При този отвор газът би трябвало още на втория ден да е изтекъл, да е замразил почвата около цистерната и да се изпарява във вид на облак!!!!!! На практика ни показаха цистерна, която се охлаждаше от пожарникарите и около която нямаше замръзнала земя вследствие на изтичащия газ, а отгоре на всичко пожарникарите с маркучите бяха без дихателни апарати!!!!!

10. Защо се съобщаваше, че цистерните се преливат в други цистерни, пък после изпразнените цистерни ги карат в някаква близкостояща кариера ? Там какво ще ги правят тези вече изпразнени цистерни?!?!?………..Защо взимат проби от земята и защо искат земята в мястото на катастрофата да се извози нанякъде ?!?! Ако пропан бутанът е толкова токсичен, то тогава всички бензиностанции са опасни и народът трябва да се евакуира, а земята около тях да се обеззарази. Когато пълним автомобилите си с газ, в края на процеса се изпуска малко количество газ…тогава в края на смяната си момчетата и момичетата от бензиностанциите би трябвало да са полуотровени…
11. Защо изгониха кмета на с. Хитрино от заседание на щаба ?!?!?

12. Защо така бързо, екстрено и спешно отпуснаха 10 милиона с Решение на МС, още 20 милиона отпусна ЕК от Брюксел, 11 къщи ще бъдат изградени от фирми към Камарата на Строителите и по 325 лв. бяха отпуснати на 400 семейства от с. Хитрино /общо130 000лв./. От СМС-и са събрани над 10 000 000 лв. дарения от гражданите на България. Общо за разрушените къщи в с. Хитрино са отпуснати над 42 000 000 лв. /четиридесет и два милиона лв./ Ако допуснем, че всичките 500 къщи в с. Хитрино са разрушени и ще трябва да ги възстановяваме, то тогава за всяка къща от тези 500 ще има по 84 000 лв. Ако приемем, че 1 кв. м. жилищна площ в с. Хитрино струва 700 лв. /350 евро/, то там ще може да се построят НОВИ 511 броя къщи всяка по 120 кв.м. застроена площ. /511 защото включваме 11 къщи от Камарата на Строителите, дето ще ги вдигат за своя сметка/.

Efekt 2

Улиците, електроснабдяването, канализацията и водоснабдяването нямат огромни щети, защото още на втория ден ел. захранването бе пуснато в някои къщи и се заяви готовност при разрешение от щаба да се пусне ток навсякъде с изключение на разрушените къщи около мястото на катастрофата. Ако всичко това бъде направено, ако тези пари се отпуснат на жителите на с. Хитрино за строеж на домовете им и за инфраструктура, то тогава с. Хитрино след година време би трябвало да прилича на село в околностите на Цюрих!!!!!!

Дали ще стане така?!?!?!…ЕДВА ЛИ!!!!!
През последните години имаме горчивия опит от Мизия, Варна, Челопечене, Миджур, Петолъчката, с. Анево и др. …..Там не се даваха такива „бързи и луди“ пари…………ВЛАСТИМАЩИТЕ КРИЯТ НЕЩО В ТАЗИ ЖЕСТОКА КАТАСТРОФА!!!!! Най-вероятно крият вида на товара, неговия изпращач и получател. Забележете, че парите от ЕК, от Правителството се отпуснаха преди да заработят комисиите, преди да се направят списъци и да се изготвят оценки за нанесените щети…….Нито правителството, нито ЕК знаят колко пари ще са нужни за възстановяване, а вече ги отпуснаха! Никъде до сега така не са процедирали. Спомнете си Пернишкото земетресение, наводнението в с. Бисер, наводнението във Варна и ще видите как тогава искаха да се направят оценки на щетите и едва след това да се отпуснат средства за възстановяване……….ИМА НЕЩО ГНИЛО В ХИТРИНО, А НЕ В ДАНИЯ!

Тези въпроси задава Mitko Stoynev в социалните мрежи. Към тях ще добавя: Не ви ли се струва странно, че избраха най-лесните за обвинение – машинистите?! Така няма да паднат главите на големи клечки. Какво наитсина е показала експертизата никога няма да разберем. И дали е имало нужда въобще от нея или всичко се е знаело до 24 часа след инцидента.

НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА! Гнусната тайна за Хитрино !

Източник: dunavmost.bg и vchas.net

Ние от Blife.eu какво още да питаме ?

Ние отговори няма да получим, но пък репресии и ограничаване на свободите ще получим !

Гледай Хитрино и си представи една по-мащабна диктатура когато всеки ще може да бъде екстрадиран и свободата на предвижване ще бъде факт нещо като при Ердоган и Турция !

 

Така тренировките в Хитрино минаха, остава само Борисов да си направи националната постановка и да чакаме повод за въвеждане на вечерен час и диктатура !

Впрочем вече се работи по този въпрос !

Закон за тероризма си приеха !

Мобилизираха всички полицаи и квартални дето са в пенсия ! Мобилизират се и нови 130 000 охранители, които са четири пъти повече от българската армия !

 

Какво му трябва ли, ами как какво – актьорите от Украйна дето направиха украинският майдан та и те са в България и са получили дори разрешение за протест на 21.01.2017г., а къде ли, пред президентството в денят, който Румен Радев ще трябва да встъпи в длъжност !

Да се готвим ли за българският МАЙДАН и диктатора да яхне диктатурата ?

Въпроси, врачуване и предсказания!

Въпроси и хипотези, но не са луди тези дето са яхнали властта, а ние сме тези, които гласуваме за тях и сега какво да ги правим щом сме ги избрали такива кавали дето се пее в една песен, вие ми кажете?

Щото на нашите въпроси никой не отговаря, но поне Вие кажете как виждате нещата с Хитрино и със страната?

 

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

 

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Loading...

loading...


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.