Ще се лее ли кръв в Армения ?

Ще се лее ли кръв в Армения ?


Премиерът на Армения подаде оставка заради протестите

Арменският министър-председател Серж Саркисян подаде оставка на фона на масови протести срещу неговото назначение, предадоха агенциите. „Направих грешка… Напускам поста на премиер“, се казва в изявление на Саркисян. Той зае поста си на 17 април и от тогава в Ереван и в други градове на страната се провеждат протести срещу назначението на Саркисян, който през последните 10 години заемаше президентския пост.
По-рано през деня хиляди поддръжници на опозицията отново излязоха по улиците на столицата на Армения. В единадесетия ден от протестите в бившата съветска република, млади мъже блокираха улиците с викове „Присъединете се към нас“ и „Победа“. Те скандираха и името на лидера на протеста – Никол Пашинян, който днес бе освободен от полицията, след като вчере бе задържан след провалена среща с премиера в Ереван.

В протеста се включиха и стотици студенти, размахвайки арменски знамена. Те бяха подкрепени от група арменски военнослужещи, които се присъединиха към продължаващите дни наред демонстрации на опозицията в столицата Ереван, потвърди Министерството на отбраната на страната. Според ведомството те ще бъдат сурово наказани според закона, тъй като „грубо нарушават неутралитета на армията във вътрешнополитически процеси“. Те не са въоръжени и според местни медии са както професионални военни, така и бивши военнослужещи от конфликта в Нагорни Карабах, решили „да застанат като жив щит“ между демонстрантите и полицията.
Източник: segabg.com

Efekt 2

Тази пълзяща Демокрация по американски затяга обръча около Путин!
Армения бе верен страж на Русия, но сега обаче тази крепост бе превзета отвътре !

Армения бе с постоянно подържана армия в режим на готовност за война, а сега дали ще се насочат тези дула навътре е въпрос на един дълъг процес на промиване на мозъци !
Арменският народ е горд и доста радикален в патриотизмът си!
Ще видим какво следва, защото няма да и е лесно на американската администрация с тези хора !
Няма да се учудим, ако има доста сепаратистки действия от страна на новата опозиция !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.