Агресията в училищата

Агресията в училищата

МОН иска 17 млн. лв. да се бори с агресията в училищата
17 млн. лв. са необходими за осигуряване на поне един психолог или педагогически специалист във всяко училище у нас.

“Учителите имат нужда от експертна помощ, казусите са различни“, това заяви министърът на образованието Николай Денков при представяне на междуведомствен план за превенция на агресията и засилване на сигурността в училищата. Няма как да се осигури лекар във всяко училище, стана ясно още от думите на служебния министър. Денков ще води разговори с финансовото министерство за осигуряване на необходимите 17 млн. лв.

“Агресията ще изчезне в училищата тогава, когато изчезне от реалния живот около нас. Докато има агресия сред възрастните, в живота няма как да очакваме от децата да нямат своите прояви на агресия, коментира министърът.
Институциите са набелязали мерки, които могат да се задвижат веднага и други, които изискват практическа подготовка. До края на 2017 г. е първата група, а втората до края на 2018 г.

Като най-важни Денков изтъкна промени в две наредби, едната свързана с Държавния образователен стандарт за приобщаващо образование, приет миналата година. „В него има известни дефицити, които трябва да бъдат коригирани по максимално бърз начин. Дефицитите се отнасят към неработещ за момента координационен механизъм за превенция на агресията и насилието. Това значи не, когато се случи трагедия институциите да се събират и да се чудят какво да правят, а да има превенция. Детето може да бъде изведено от клас, или да бъде преместено в друга форма на обучение, но трябва да бъдат ясни стъпките, по които това дете да не пречи на останалите деца“, поясни Денков.

Efekt 2

„Вторият момент в тази наредба е взаимодействието-учители-родители. Балансът е нарушен. Крайната дума какво да е наказанието за детето трябва да бъде на учителите и родителят трябва да подпомага този процес. То не може да бъде водещият в такъв процес“, каза служебният министър.
Втората наредба, която има нужда от промяна, е тази за здравните кабинети. „Необходимо е дефиниране на няколко варианта за медицинско обслужване, в зависимост от конкретните условия в училището. Двете наредби изискват определени средства, които трябва да се заложат в бюджета за следващата година.
Източник: segabg.com

Ние от Blife.eu питаме как ще се преразпределят тези средства? Ами без 17 милиона до сега не се ли бореха с агресията?

От МВР съдействат на МОН и започна кампания из училищата, но на тема Фейсбук и се правят паралелни изследвания колко деца имат профили и как социалните мрежи действат на възпитанието на децата ни!

Тук споменават проблема – ГЕРБ промениха нормативната база и направиха невъзможно да се изведе от клас дете, което е болно от душевна болест и е агресивно спрямо околните – наранява и се опитва да убива другите деца. Премахнаха и специалните училища, където събираха себеподобни деца с разстройство в поведение, там асоциалната норма си става стандарт, докато навършат 14 години.
Няма училище или клас без такова така наречено „проблемно дете“, то е достатъчно всеки ден да се сбива с някой от съучениците си !

Но не е решение психолог, тъй като става на въпрос за болест – деца с диагноза или умишлено крити от диагностициране „Това е за психиатър“. Самите учители са и детски психолози.
Трябва да може по решение на родителите на родителска среща да се изключва дадено дете от класа.

Етажната собственост може да изсели собственик, тук са родителите на деца, наранявани телесно и психически, но не могат да изгонят от класа агресора. Третата оставка на ГЕРБ ще бъде заради злепоставяне на българските деца от задължителната пред-пред училищна, та докато пораснат, ГЕРБ злепоставят децата, като ги принуждават да са в един клас с деца-агресори, които са на практика душевноболни деца.

Не е телевизията, нито видеоигрите, нито насилието по улиците.

Става на въпрос за деца с разстройство в поведението, които ГЕРБ направи невъзможно да се преместват от клас без съгласието на родителите им.

Прави впечатление че не се говори за биомасата с натурално агресивна, религиозно мотивирана и със силен размножителен рефлекс и вносът на такава сега от други страни!
Никой не говори за насилието в киното или в интернет и това на улицата! В крайна сметка ще борим симптомите, а не заболяването!

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.