Адвокатът на ВИП престъпниците брани честта на Бойко

Адвокатът на ВИП престъпниците брани честта на Бойко

Люба Кулезич спретна пореден психоанализ на „врага“, скрита удобно с избраните си гости в студиото, без да дава право на защита на мишената.

Трима души, заедно с водещата умуваха върху явлението Бареков зад гърба му, което всъщност се случва за трети пореден път в това предаване. Лайтмотивът отново бе да се омаскари новият политик, докато в нападките услужливо се прокрадва по една добра дума за Бойко Борисов.

Хорото срещу Бареков в студиото на „На светло“ поведе адвокатът Марин Марковски, който е нает да води делата на Борисов за клевета.

Efekt 2

Едното от тях е срещу Николай Бареков, задето казал в ефир, че по времето на Борисов са избити 150 души и че бившият премиер е откраднал 4 милиарда от парите на българите.

Борисов се оказа и доста тънкообидчив с изявлението, че ще съди Бареков и защото го представял като мишка. След като се изперчи пред камерите, че ще спечели в съда, Марковски втрещи зрителите с бащинска снизходителност към офшорния бизнес на клиента си Борисов.

„Тогава е бил обикновен гражданин, търсел е начин да оцелее“, бе краткият, но показателен коментар на адвоката.

После с гордост обясни защо Борисов е наел точно него да брани честта му – „Защото съм му създавал много проблеми, дакота е бил главен секретар на МВР“, изфука се защитникът, който е бил адвокат на най-големите престъпници в държавата и бе една от причините преди години Борисов да роптае „Аз ги хващам, те ги пускат“.

Гордостта на юриста е неразбираема и от факта, че девет адвокати отказаха защита на най-близкия човек на новия му клиент – Цветан Цветанов.

Явно обаче сега Борисов прибягва до услугите му като гаранция за успех, без да има скрупули от останалите безвъзвратно в минало свои позиции, а пък самият юрист приема това като оказана му чест. Марковски не се посвени и да учи на морал и естетика в публичното поведение Бареков, чиято запазена марка станаха изявленията в стил „право куме в очи“.

В анализа на „прегрешенията“ на Бареков Марковски дума не обели за факта, че докато Борисов съди новия политик за обиди, той самият на два пъти е викан в прокуратурата да дава показания за убийство, плащайки така за миналото си!

След интервюто си с Бареков по радио К-2, Илиана Беновска също реши да гостува на Кулезич, за да прави анализ на вчерашния си гост, но този път в негово отсъствие.

Тя изказа мнението си, че няма политик на хоризонта, който да увлече хората с идеите си, изказани с обаяние. Обяви категоричната си позиция, че трябва да се знае кой кой е на политическата сцена и само така сме можели да си отговорим кой е Бареков, кои са останалите политици. Журналистката дори пусна запис от концерт на Лара Фабиан, на който публиката подема песента й, за да онагледи какво трябва да постигнат и политиците ни, но замълча за пълните площади при турнетата на Бареков.

Гостите се обединиха около мнението, че са нужни хора с чисто минало.

В разговора пак се прокрадна конфуз, когато същите тези гости снизходително „оправдаха“ скандалното минало на Борисов с довода, че той „поне не го криел“.

Прокуратурата да провери твърденията на Бареков, че има опасност за живота му, изравни везните Беновска.

Здравият разум надделя и при спеца по сигурността Тихомир Стойчев, който посъветва водещата Кулезич следващият път, когато се обсъжда Бареков все пак и той да бъде поканен да присъства в студиото.

Източник: barekov.com 

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.