Алкохолик пали децата си

Истинска житейска драма се разигра в Бургас. Димитринка Радева е на 46 години и се грижи сама за трите си дечица. Месечните финанси, с които разполага жената са едва 300 лева, съобщи пред “България днес” силната жена.

Димитринка работи като чистачка и благодарение на това, заедно детските надбавки сумата стига до 300 лева, с които тя трябва да се погрижи за себе си и децата си.

“Не си спомням от кога не сме яли месо. Аз мога да съм гладна, но децата си няма да оставя. Мога със скъсани дрехи да съм, но чедата ми ще бъдат чисти и спретнати” сподели пред в-к “България днес” бедната женица. На въпроса, каква е нейната мечта, тя отговаря, че иска да си намери нормална работа, за да може спокойно да издържа децата си – Стоян (на 12 години), Райчо (на 10 години) и Кристина (на 8 години).

Efekt 2

Причината за мизерният живот, който води семейството се оказва съпруга на Димитринка, Николай. Той тормозел, заплашвал и биел не само жена си, но и децата си.

“Той е алкохолик и психически зле. Изпотроши апартамента и искаше да ни запали живи. Стените на кухнята и коридора са черни, едва се спасихме. Макар и с ограничителна заповед, насилствено влизаше в жилището. Биеше ни постоянно, децата не искат да го виждат”, разказва пред вестник  “България днес” със сълзи жената.

Семейството се топли само с една електрическа печка, като тя се пуска само на най-големите студове. За да успее някак да нахрани децата си за тези пари, Димитринка е принудена да храни семейството си само с каши от брашно, макарони и ориз. Дори боба и лещата са специалитети за четиримата, а за месо не може и да става дума. Децата обаче никога не се предали и дори се стараят да насърчат бедната си майка. Близки и дори непознати помагат на жената, за да преживее.

Съседите също оказват помощ на жената с дрехи за децата, а от обществена трапезария, Димитринка взема макарони и други храни. “Най-голямото щастие бе, като се разведох с Николай през 2010 г. Години наред ме биеше и тормозеше. Успокояваше ме само, когато съм бременна. Така се появиха трите ни деца”, продължава разказа си Димитринка. Жената не моли за пари. Не иска и милост.

“Добри хора ми напълниха хладилника. Вече имам месо, боб, леща, брашно и захар. Не съм оставила децата си без учебници тетрадки и раници. Искам само нормална работа, да обичам и да храня децата си. Нищо друго”, завършва в заключение жената.

Който желае може да се свърже с Димитринка и да и окаже помощ с храна или дрехи на телефон 0897 24 82 17.

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

от administrator