АНГЕЛ ДЖАМБАЗКИ: ТРЯБВА ДА СЕ ПРЕМАХНЕ ПРОФЕСИЯТА ЦИГАНИН

АНГЕЛ ДЖАМБАЗКИ: ТРЯБВА ДА СЕ ПРЕМАХНЕ ПРОФЕСИЯТА ЦИГАНИН


Тревожи ме изключително тази опасна тенденция в българското общество. Вземете 2009-2010, пак първите деца са родени от деца. В Сливен няколкото родени деца са от малолетни. Големият проблем е, че родителите подкрепят децата. Извършителят е пълнолетен и носи наказателна отговорност. Но по-важното е родителите да бъдат наказани.

Защото носят отговорност за него до 18 г. Той трябва да се образова, да се научи на труд. Явлението става традиция. Това каза евродепутатът Ангел Джамбазки. По този начин се създават деца в риск, допълни той пред bTV.

Ако има семейства, в които се ражда на 13 г. не е задължително, на всяка цена. Конкретно в това семейство Златка е дете на 13 г. Но не всяка дете в ромско семейство раждат на 13 г. Не е традиция да се ражда на 13. Това не може да се приема за цялата ромска общност. Това отговори на Джамбазки Лили Илиева с етническа ромска идентичност, която учи право, има две деца, родила на 25 години.

Efekt 2

Къде е държавата в този случай, контрира Илиева. Държавата не е в спалните на тези хора. Родителите трябва да ги научат да четат и пишат, да се трудят. Трябва да се покриват нормите на нашето гражданско общество – отговори Джамбазки.

Аз съм била дискриминирана. Търся елементарна работа и ми отговарят, че вече са наели човек – опита да защити ромите Илиева. Проблемът е, че хората от ромски произход за неграмотни и нямат трудови навици. Вместо да просят и проституират, трябва да ги пращат на училище, отвърна евродепутатът.

Толерирането на тази раждаемост е толериране на създаването на деца в риск. Такива случаи трябва да се наказват, категоричен бе Джамбазки. Всички негодници, които крадат от тази циганска интеграция трябва да бъдат наказани. Двадесет години те крадаха пари и не могат за ги намерят с граничарски кучета. Твърдя, че има служебни цигани, които с това си изкарват прехраната. Вижте домовете на циганските барони – те са посредници между държава и ЕС, те са фалшиви, каза още Джамбазки.

Трябва да се премахне професията циганин. Да се разруши гетото, да се премахне този модел. Тези хора трябва да разберат, че трябва да се учат, да работят, обясни пак евродепутатът.
Източник: znews.bg
Ето и отговорът по темата :
Депутат заплашва със съд всеки, който говори против ромите
Лидерът на партия ДРОМ и депутат от ДПС Илия Илиев предупреди, че ще съди, който насажда дискриминация и омраза срещу ромите. Той е готов да сезира и главния прокурор. Поводът за недоволството на Илиев, който също е клиент на прокуратурата, е изказването на Ангел Джамбазки. Преди ден пред бТВ евродепутатът говори за професия “циганин” след скандала с малолетните родители на Динко от Сливен.

Според ДРОМ изказването на Джамбазки е “недопустимо грубо, дискриминационно и расистко, спрямо ромската общност” “Искаме да напомним, че подобно поведение е в нарушение на чл.162 от Наказателния кодекс, който гласи следното: Който чрез слово, печат или други средства за масово осведомяване, чрез електронни информационни системи или по друг начин проповядва или подбужда към дискриминация, насилие или омраза, основани на раса, народност, етническа принадлежност или на всякакви други признаци, установени в закон или в международен договор, по който Република България е страна, се наказва с лишаване от свобода от една до четири години и с глоба от пет хиляди до десет хиляди лева, както и с обществено порицание”, се казва в позицията на партията. След като прессъобщението на ДРОМ бе разпространено в медиите, самият Ангел Джамбазки показа, че не приема сериозно заканите.

Източник:bulnews.bg

Ние от Blife.eu ще оставим на Вас сами да прецените и да коментирате кой е прав и кой е крив и докато си бъбрим тук някъде на бял свят се ражда едно не толкова бяло бебе, но пък за социалното ни министерство то е гражданин на България и му се полагат всички придобивки и права !

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.