Атанас Зафиров: Николай Ненчев вкарва България в сериозен световен скандал

Атанас Зафиров
Атанас Зафиров към Николай Ненчев

Министърът на отбраната отказва да изпълни вече поет от страната ни политически и финансов ангажимент към СИОР – конфедерацията на офицерите от резерва на НАТО.

Това разкри за ПИК депутатът от БСП Атанас Зафиров, член на комисията по национална сигурност в парламента.
ПИК припомня, че Зафиров вече постави официално този въпрос на заседание на комисията на 10 март. Проблемът беше поставен и от бившия военен министър Ангел Найденов. Тогава Ненчев разигра театър, като обясни на депутатите, че от тях научава за спряното финансиране и обеща да го осигури.

Два месеца след обещанието въпросът не е помръднал нито сантиментър, разкри Атанас Зафиров. Офицерите от СИОР били силно претеснени, тъй като липсата на финансиране автоматически означава, че България не се интересува от поетите ангажименти към офицерите от резерва на НАТО. Организация, която представлява 1 300 000 офицери от 30 държави.

Efekt 2

Припомняме, че на всичкото отгоре президентът на СИОР в момента е българин – о.р. подполковник Димитър Попов. Това прави ситуацията още по-конфузна.

„С този акт на МО на практика се блокира дейността на само на ръководството на СИОР, но също така и функционирате на самата Конфедерция. На път сме да бъде създаден опасен прецедент в 67-годишната история на СИОР, който да затрудни сериозно нейната работа, породен от действията на служители на МО”, заяви в интервю за ПИК преди два месеца подп. Попов.

Източник: pik.bg
Ние от Blife.eu ще добавим !
Атанас Зафиров не веднъж посочва пагубното управление на Николай Ненчев, който освен липсата на професионализъм показва и липса на компетентност!
Ненчев създава скандал след скандал, но явно Борисов има сериозно обвързаности след като неведнъж дори и от трибуната на Народното Събрание се иска оставката на Ненчев ! Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.