Бавария към Меркел

Бавария към Меркел

Бавария предупреди Меркел за последен път

Премиер-министърът на провинцията плаши с неподчинение заради бежанците.Продължаващият наплив на бежанци в Германия все по-отрицателно въздейства на позицията на канцлера Меркел. Политическите съюзници от Бавария плашат с открито неподчинение, информира The Local.

Премиер министърът на Бавария Хорст Зеехофер предупреди Ангела Меркел, че ще започне да действа без да се съобразява с Берлин, ако правителството не съкрати потока от бежанци, идващи от Австрия. Зеехофер подчерта, че това трябва да стане главен приоритет за канцлера на Германия.

Efekt 2

“Това е работа на канцлера – да води диалог с Австрия”, каза Зеехофер, добавяйки, че правителствата и на двете държави са решили да поддържат политиката на “откритите граници”.

Баварският премиер също така осъди отказа на Австрия да предупреждава предварително Бавария за големи групи от бежанци, които се движат към границите и. Той подчерта, че такова поведение “вреди на добросъседските отношения”, пише The Local.

Припомняме, че в началото на октомври властите в Бавария заплашиха Ангела Меркел със съд заради ситуацията с бежанците. Тогава Зеехофер предупреди канцлера, че ще започне да връща назад бежанците, ако правителството не започне да взима екстрени мерки.

Бавария приема около две трети от общия брой на пристигащите в Германия бежанци. В някои от градовете ситуацията отдавна е излязла от контрол.

В своите заявления Зеехофер се опира не само на поддръжката на широките слоеве от населението на Бавария, но зад него стоят голяма част от Християн-социалния съюз (ХСС) в Бавария. Понастоящем ХСС влиза в управляващата коалиция на Християн-демократичния съюз (ХДС) в Германия.

Зеехофер подчерта, че ако имиграционната политика не бъде коригирана, съществуването на коалицията между ХДС и ХСС ще се окаже пред опасност.

Меркел от своя страна се опитва всячески да успокои баварския премиер. В понеделник например тя посети втория по големина баварски град – Нюрнберг и там призна, че държавната миграционна политика е “далеч от това, което трябва да бъде”.
Източник: blitz.bg/news/

Ние от Blife.eu питаме идва ли краят на ерата на Меркел ?

Екипът на Blife.eu Ви благодари за доверието с молба към Вас споделяйте публикациите ни истината има право да бъде чута.Благодарим Ви!

Loading...

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.